Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks svētdien šīs sezonas pēdējā Pasaules kausa (PK) posmā desmit kilometru sprinta disciplīnā ierindojās 94.pozīcijā, kamēr Edgars Mise finišēja piecas vietas zemāk.

Uzvaru šīs sezonas pēdējās sprinta sacensībās svinēja Lūkass Hofers no Itālijas, kurš desmit kilometrus veica 22 minūtēs un 27,1 sekundē, šautuvēs aizverot visus desmit mērķus. Viņam četras sekundes zaudēja zviedrs Sebastians Samuelsons, bet Tarjei Bē no līdera atpalika 14,4 sekundes.

Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās divi francūži Simons Destjē un Kantēns Fijons-Majē. Sestajā vietā ierindojās Sturla Holms Lēgreids no Norvēģijas. Fijons-Majē bija vienīgais sportists no vadošā sešinieka, kurš šaušanā pieļāva kļūdu.

No trim Latvijas sportistiem vislabāk veicās Patrijukam, kurš ar četriem "pūdeļiem" ierindojās 94.vietā. Latvijas biatlonists pirmajā ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi un tobrīd ieņēma 61.pozīciju, bet šaušanā stāvus viņš pieļāva trīs kļūdas, līderim zaudēdams trīs minūtes un 37,4 sekundes.

Mise pirmajā šautuvē pieļāva divas kļūdas, bet otrajā bija nekļūdīgs un finišu sasniedza četras ar pusi minūtes aiz uzvarētāja, kas ļāva ieņemt 99.vietu.

Sacensībām bija pieteikts arī Roberts Slotiņš, bet biatlonists uz starta neizgāja.

Jau ziņots, ka antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ pagaidu diskvalifikāciju saņēmis Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš nestartēja.

Sezonas pēdējām sprinta sacensībām pieteicās 102 sportisti, bet rezultātu sasniedza 100.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!