Latvijas biatlona komanda Pasaules kausa posma stafetē ceturtdien ierindojās 18.vietā, būdama apsteigta par apli. Pēc pirmā stafetes posma valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs bija trešajā pozīcijā.

Pasaules kausa posms miglas dēļ sākās ar kavēšanos. Arī sacensībās migla traucēja sportistiem, tomēr tās noritēja. Rastorgujevs stafetes pirmajā posmā demonstrēja veiksmīgu sniegumu. Viņam divās šaušanās vajadzēja četras rezerves patronas, tomēr tas viņam neliedza stafetes maiņas punktā ieslēpot trešajā vietā, zaudējot tikai Krievijai un Francijai.

Nākamais no latviešiem distancē devās Daumants Lūsa. Lai arī viņš šāva veiksmīgāk par Rastorgujevu, izmantojot divas rezerves patronas, tomēr Lūsa slēpoja ievērojami lēnāk, atkrītot uz 17.vietu.

Trešajā stafetes posmā laika apstākļi atkal kļuva ļoti smagi. Latvijai Roberts Slotiņš izmantoja visas rezerves patronas un nopelnījas divus soda apļus, savu posmu pabeidzot 21.vietā. Pēdējā posmā Latviju pārstāvēja Rolands Pužulis, kuram izdevās pakāpties uz 18.vietu, tomēr viņš tika apsteigts par apli un noslēdza sacensības.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Krievijas biatlonisti, kas par 2,3 sekundēm apsteidza Norvēģiju. Trešajā vietā finišu sasniedza Francijas stafetes komanda (+1:32,3).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!