Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Dāvis Kaufmanis un Ivo Dans Kleinbergs ceturtdien Eiropas kausa posma sacensībās Altenbergas trasē izcīnīja astoto vietu.

Pēc pirmā brauciena Kaufmanis/Kleinbergs ierindojās desmitajā pozīcijā, bet otrajā braucienā izdevās veikt divu pozīciju kāpumu. Ar rezultātu 1:53,17 minūtes latvieši sacensības noslēdza astotajā vietā, uzvarētājiem Hansam Peteram Haninghoferam un Kristianam Rēderam no Vācijas zaudējot 1,47 sekundes.

Haninghofera/Rēdera ekipāža bija ātrākā abos brauciens. Viņi summā par 0,85 sekundēm apsteidza savus tautiešus Jonasu Janušu un Kristianu Ebertu, bet trešajā vietā ierindojās kanādieši Kristofers Springs un Marks Mlakars (+0,93).

Sacensībās piedalījās 18 ekipāžas, taču sacensības noslēdza 17, jo Riharda Elsnera ekipāža pēc pirmajā braucienā uzrādītā otrā ātrākā laika neizgāja uz startu otrajā braucienā.

Jau vēstīts, ka Latvijas bobsleja izlase šajā nedēļas nogalē nestartēs Pasaules kausa posmā Vinterbergā, kas vienlaicīgi būs Eiropas čempionāts, jo komandā vairāki saslimuši ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!