Foto: LETA

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri sestdien Siguldas trasē izcīnīja pirmo un otro vietu Eiropas čempionātā, kas vienlaicīgi bija arī Pasaules kausa izcīņas noslēdzošais posmus.

Pēc triumfa Siguldā Martins Dukurs 11. reizi uzvarēja Eiropas čempionātā un devīto reizi triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Viņš abos braucienos laboja trases rekordu, un otrajā braucienā sasniedza rezultātu 49,94 sekundes. Līdz šim neviens skeletonists nespēja trasi veikt ātrāk par 50 sekundēm.

Divu braucienu summā Martins Dukurs uzrādīja rezultātu minūte un 40,09 sekundes, tuvāko sekotāju, savu brāli Tomasu, apsteidzot par 0,81 sekundi. Šajā sezonā Tomass pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla.

Martins un Tomass Dukuri tādējādi izcīnīja savu ceturto dubultuzvaru Eiropas čempionātos. Iepriekš Martins bija pirmais un Tomass ieņēma otro vietu 2012., 2014. un 2017.gadā. Savukārt 2016. gadā latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta medaļām.

Bronzas medaļu Pasaules kausa posmā ieguva olimpiskais čempions Sunbins Juņs, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais. Otrajā braucienā viņam tikai piektais labākais laiks, bet summā trešā vieta (+1,06 sekundes).

Savukārt bronzas godalgu Eiropas čempionātā izcīnīja vācietis Fēlikss Keizingers, kurš ar lielisku otro braucienu no 10. vietas pakāpās līdz trešajai. Summā viņš Martinam Dukuram zaudēja 1,06 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs ar 1665 punktiem devīto reizi svinēja uzvaru kopvērtējumā, par 62 punktiem apsteidzot krievu Aleksandru Tretjakovu. Trešajā pozīcijā ar 1581 punktu finišēja dienvidkorejietis Sunbins Juns. Tomass Dukurs ar 1314 punktiem pakāpās uz sesto vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!