Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) iesniegs Starptautiskajā Paralimpiskajā komitejā (SPK) pieteikumu par parabobsleja un paraskeletona iekļaušanu 2022. gada Pekinas ziemas paralimpisko spēļu programmā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

1.oktobrī SPK atvēra pieteikumu procesu uz Pekinas spēlēm un uzaicināja IBSF pieteikt savus sporta veidus. IBSF ir vienīgā ziemas sporta veidu federācija, ko atzinusi SPK, kas vēl nav iekļauta ziemas paralimpisko spēļu programmā.

"IBSF parasporta komiteja pēc tikšanās ar SPK vadību šā gada jūnijā šo ielūgumu jau gaidīja, un šobrīd nopietni strādā, lai līdz noteiktā termiņa beigām, kas ir 2016. gada 1. marts, iesniegtu pieteikumu," norāda IBSF.

2018.gada Phjončhanas paralimpisko spēļu programmā ir seši sporta veidi - kalnu slēpošana, biatlons, distanču slēpošana, hokejs, snovbords un ratiņkērlings, bet nākamajās spēlēs SPK noteikuši septiņu sporta veidu limitu.

Lai sporta veids tiktu iekļauts paralimpisko spēļu programmā, tam jāatbilst virknei kritēriju, ieskaitot globālo pieejamību. Ar šo sporta veidu ir jānodarbojas vismaz 12 valstīs trijos kontinentos.

Pirmā Pasaules kausa izcīņa paraskeletonā notika 2014. gada novembrī, bet parabobslejā - 2015. gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!