Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieks otrdien, 26. oktobrī, izcīnīja trešo vietu testa braucienos Pekinas ziemas olimpisko spēļu mājvietā.

Ķibermanis sacensībās startēja kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Dāvi Spriņģi un Kristu Lindenblatu, abos braucienos ieņemot trešo vietu un izcīnot trešo vietu arī divu braucienu summā.

Otrs Latvijas četrinieks Dāvis Kaufmanis, Ivo Dans Kleinbergs, Lauris Kaufmanis un Edgars Nemme divu braucienu summā bija septītajā vietā 18 ekipāžu konkurencē. Pirmajā braucienā Dāvja Kaufmaņa četriniekam bija sestais labākais laiks, bet otrajā viņi uzrādīja devīto rezultātu.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Vācijas četrinieks ar pilotu Frančesko Frīdrihu, kas par 0,30 sekundēm apsteidza cita vācu pilota Johanesa Lohnera kvartetu. Ķibermaņa četrinieks uzvarētājiem zaudēja 0,66 sekundes, bet Dāvja Kaufmaņa ekipāža – 0,97 sekundes.

Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju un gaidāmās olimpiskās spēles Pekinā, šī būs ļoti saspringta sezona bobslejistiem un skeletonistiem. Pasaules kausa sezona sāksies 15.novembrī Īglsā, kur sacensības risināsies divas nedēļas nogales pēc kārtas. Visi Pasaules kausa posmi notiks tikai Eiropas trasēs - astoņi posmi, četras valstis, piecas trases. Arī šogad viens etaps notiks Siguldas trasē, kur skeletonisti sacensības aizvadīs vecgada vakarā, bet bobslejisti - jaunā gada pirmajās divās dienās.

Pekinas ziemas olimpiskās spēles sāksies 4. februārī un risināsies līdz 20. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!