Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar savu četrinieku ekipāžu sestdien Vinterbergas trasē ieņēma piekto vietu Pasaules kausa posmā, kurā vienlaikus tika noskaidrots Eiropas čempions. Savukārt Ralfa Bērziņa vadītais bobs ieņēma 16. vietu, bet Eiropas čempionāta ieskaitē finišēja 12. pozīcijā.

Jau pirmajā braucienā Frančesko Frīdriha, Johanesa Lohnera un Niko Valtera vadītās ekipāžas savā starpā sadalīja labāko trijnieku, Oskaram Ķibermanim pa +0,36 sekundēm atpaliekot no līdera Frīdriha. Tiesa, starp Latvijas ekipāžu un trijnieku iespraucās arī Krievijas pilots Aleksejs Stulņevs.

Savukārt Ralfa Bērziņa ekipāža tā arī nespēja atkārtot treniņos uzrādītos labos rezultātus, pēc pirmā brauciena ieņemot 17. pozīciju.

Otrajā braucienā Bērziņš ar stūmējiem Edgaru Nemmi, Dāvi Spriņģi un Edgaru Pirogu spēja pa vienu vietu pakāpties, uzrādot 11. labāko laiku, bet sacensības noslēdzot 16. vietā. Tā kā komandai priekšā finišēja arī četras vienības, kuras nav no Eiropas, Eiropas čempionāta ieskaitē Bērziņa ekipāža ieņēma 12. vietu.

Ķibermanis veica krietni veiksmīgāku otro braucienu, kura startā tika sasniegts šīs dienas labākais boba iestumšanas laiks. Tomēr sportistam nesanāca apdzīt Stulņevu, lai gan Ķibermanis ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Arvi Vilkasti un Matīsu Mikni otrajā braucienā uzrādīja otro labāko rezultātu.

Medaļu sadale notika starp Vācijas pilotiem, Lohneram veicot mazu pārsteigumu un apsteidzot pirmā brauciena uzvarētāju Frīdrihu.

Pēc četriem Pasaules kausa posmiem Ķibermaņa ekipāža ieņem ceturto vietu kopvērtējumā, atpaliekot no Frīdriha, Lohnera un Kripsa, kurš ieņēma sesto pozīciju Vinterbergas posmā. Ralfs Bērziņš, kura ekipāža nepiedalījās pirmajos divos posmos Leikplesidā, atrodas 25. pozīcijā.

Nākamais Pasaules kausa posms norisināsies 11. un 12. janvārī Laplaņā, Francijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacīkšu teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku sacensību notikumu gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!