Foto: EPA/LETA
Krievijas Olimpiskā komiteja (OKR) lūgs no amata atkāpties Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas vadītājam Aleksandram Zubkovam, kurš vēlreiz saņēmis diskvalifikāciju.

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) par antidopinga noteikumu pārkāpumiem piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju Krievijas sportistiem Aleksandram Zubkovam, Aleksandram Kasjanovam, Aleksejam Puškarjovam un Ilviram Huzinam. Decembrī Zubkovam, Kasjanovam, Puškarjovam un Huzinam IBSF piesprieda pagaidu diskvalifikāciju, bet tagad pēc neatkarīgas komisijas lēmuma nolemts, ka soda mērs būs divus gadus ilgs.

"IBSF antidopinga komisijas lēmums par Aleksandra Zubkova diskvalifikāciju uzliek juridiskas prasības ne tikai Krievijas bobsleja federācijai, bet arī OKR, kuras sastāvā ir bobsleja federācija. Varu teikt, ka lūgsim Krievijas Bobsleja federāciju nekavējoties pildīt starptautiskās federācijas lēmumu, kas paredz priekšlaicīgi pārtraukt Zubkova prezidenta pilnvaras un ārkārtas vēlēšanas, lai izvēlētos jaunu organizācijas vadītāju," saka OKR prezidents Staņislavs Pozdņakovs.
Pozdņakovs cer, ka izdosies rast risinājumu jau ilgstošajam strīdam "Zubkova lietā". Pozdņakovs norāda, ka pretējā gadījumā soda sankcijas varētu saņemt arī OKR un varētu būt apdraudētas sadarbības ar citām olimpisko sporta veidu starptautiskajām federācijām.

Kā zināms, Zubkovs, kurš 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta medaļas, vēlāk tika atzīts par vainīgu antidopinga noteikumu pārkāpšanā, taču atsakās šīs godalgas atdot.

Zubkova diskvalifikācija nozīmē, ka Oskaram Melbārdim pienākas zelta medaļa četrinieku ekipāžu konkurencē un bronza divnieku ekipāžu konkurencē. Zelts četriniekos līdz ar to pienākas arī Melbārža stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kamēr Dreiškenam būtu jāsaņem arī bronza divniekos, taču pagaidām gan vēl Latvijas sportisti medaļas nav saņēmuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!