Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc uzvaras Eiropas čempionātā Kenigzē trasē Vācijā, kas vienlaicīgi bija arī Pasaules kausa ceturtais posms, atzina, ka galvenā panākumu atslēga ir nopietnais darbs treniņos, portālā “bobslejs.lv” citēts sportists.

Atgādinām, ka Eiropas čempionātā Martins un Tomass Dukuri izcīnīja dubultuzvaru, bet Martinam Eiropas čempionātā šis bija trešais panākums pēc kārtas.

“Ja runājam tieši par mani – man šajā izcīņas posmā, salīdzinot ar citiem posmiem – veicās labāk, par ko pārliecinājos jau treniņos,” teica uzvarētājs. “Arī sacensībās pirmais brauciens man izdevās ļoti labs, kas faktiski deva cerību izcīnīt pirmo vietu, pat neskatoties uz to, ka otrais brauciens sacensībās šodien man bija sliktāks gan kā pirmais nobrauciens, gan arī kā braucieni šonedēļ treniņos.”

„Tomasam šonedēļ bija savādāk. Treniņos viņa rezultāti bija salīdzinoši nestabili – kā kurā nobraucienā. Viņš diezgan ilgi mocījās ar ceturtās un piektās virāžas izbraukšanu, kamēr beidzot to izkoda, Un, protams, lūk arī rezultāts – otrā vieta,” atzinīgus vārdus par brāli pauda Martins.

Martins nenoliedza, ka pirms šodienas sacensībām nācies pārdomāt arī nopietnākas lietas, ņemot vērā ceturtdien notikušo Kanādas bobsleja četrinieka smago negadījumu. „Mēs ar viņiem dzīvojam vienā viesnīcā un vakar vakariņu laikā dzirdējām par negadījumu. Tādā brīdī sāc aizdomāties, cik tas ir bīstams, cik ļoti netālu tu esi no šādām situācijām un cik svarīgi ir precīzi izkopt braukšanas tehniku un pārdomāt visas nianses. Nenoliedzami, šī trase bobslejam ir bīstamāka nekā skeletonam, un tomēr – vienmēr ir jārēķinās,” savās pārdomās dalījās M.Dukurs.

Martins arī atklāja, ka nākamajos sacensību posmos Kēnigzē un Sanktmoricā viņš savam skeletonam izmēģinās jaunas slidas, lai turpinātu izkopt braukšanas tehniku un izmēģinātu jaunas iespējas. Savukārt Tomass Dukurs jaunas slidas savam skeletonam izmantoja jau šajās sacīkstēs.


Vēl viņš stāstīja, ka līdz ar abu brāļu panākumu pieaugumu konkurenti aizvien vairāk sāk pievērst uzmanību viņu braukšanas tehnikai un stratēģijai – vēro un filmē treniņus, nāk un konsultējas, pauž atzinīgus vārdus.

Martins arī pauda, ka šie Latvijas skeletonistu panākumi apliecina, ka ne vienmēr visu izšķir pieejamais finansējums, kas Latvijas sportistiem, salīdzinot ar konkurentiem, nav tas lielākais. „Būsim godīgi – ja man sezonā pieejamais finansējums būtu miljons latu, nez vai es uzreiz tā sāktu ātrāk braukt. Viss tomēr ir atkarīgs no darba un panākumus tikai par naudu nenopirksi. Protams, šī nav tā joma, kur es varu nopelnīt milzu naudu, tomēr esmu izvēlējies savu ceļu un esmu pret to atbildīgs. Man šodien ir noteikts budžets uz sezonu, ar kuru es arī rēķinos, un atkarībā no finanšu apjoma arī izlemju – kur ietaupīt, kur iztērēt vairāk, lai sasniegtu maksimāli labu rezultātu. Man pats svarīgākais – lai jau laicīgi zinu, cik naudas man ir pieejams, lai spēju savlaicīgi visu precīzi izplānot,” atzina sportists.

Pēc četriem Pasaules kausa posmiem Martins un Tomass Dukuri kopvērtējumā ar 900 un 788 punktiem ieņem attiecīgi pirmo un otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!