Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Austrijā, Īglsas trasē, pārliecinoši triumfēja Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā, bet Tomass Dukurs bija trešais.

Martins Dukurs abos braucienos bija pārliecinoši ātrākais. Tomass Dukurs pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā sasniedza trešo labāko laiku, ieņemot trešo vietu arī summā.

Pasaules čempions un Pasaules kausa īpašnieks Martins Dukurus pirmajā braucienā startā lika nedaudz panervozēt, jo ieskrienoties kamanu sliece izgāja no gropes. Tomēr Martins Dukurs paspēja veikt atkārtotu startu, kas bija teicams. Braucienu Latvijas labākais skeletonists veica praktiski nevainojami un finišēja ar jaunu Īglsas trases rekordu – 52,69 sekundes.

Tomass Dukurs arī labi veica savu pirmo braucienu, lai gan pēc izejas no vienas virāžas ar kājām nedaudz koriģēja braukšanas trajektoriju. Finišā Tomass Dukurs savam brālim zaudēja 0,53 sekundes.

Trešais, Tomasam Dukuram zaudējot 0,03 sekundes, pirmajā braucienā bija labākā starta īpašnieks Aleksandrs Tretjakovs.

Otrajā braucienā Martins Dukurs atkal bija pārliecinoši labākais, nedodot nekādas cerības konkurentiem pacīnīties par uzvaru Pasaules kausa ieskaņā. Divu braucienu summā Martins Dukurs par 1,10 sekundēm apsteidza Tretjakovu, kurš, pateicoties lieliskam startam otrajā braucienā, spēja apsteigt Tomasu Dukuru.

Tomass Dukurs otrajā braucienā uzlaboja savu startu un arī teicami veica braucienu, tomēr finišā viņam pietrūka tikai 0,03 sekundes, lai Latvijai būtu abas pirmās vietas Pasaules kausa posmā.

Pasaules kausa otrais posms nākamās nedēļas nogalē notiks Francijā, Laplaņas trasē.

Pagājušajā sezonā skeletonā Martins Dukurs pārliecinoši triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, bet Tomass Dukurs bija astotais. Lielākais panākums Latvijas skeletonā bija sezonas pēdējā posmā Čezānā, kad abi brāļi stāvēja uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem - Martins bija pirmais, bet Tomass otrais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!