Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja divnieka ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens sestdien Pasaules kausa trešā posma otrajās sacensībās Leikplesidas trasē ASV izcīnīja 10.vietu.

Pirmajā braucienā vienā no pirmajām virāžām trases augšdaļā Melbārža vadītais bobs jau bija sasvēries uz sāniem, tomēr pilotam izdevās dabūt bobu atpakaļ uz sliecēm. Turpinājumā Melbārdis kļūdas nepieļāva un finišā pirmā brauciena uzvarētājiem – amerikāņa Stīvena Holkomba divniekam – zaudēja 0,48 sekundes.

Arī otrajā braucienā Melbārdis tajā pašā vietā gandrīz kļūdījās un krita, taču arī šoreiz paveicās un izdevās kamanas savaldīt. Otrā brauciena rezultāts bija nedaudz lēnāks, taču tik un tā izdevās saglabāt desmito vietu summā.

Atkal sacensībās triumfēja amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāža, kam summā Melbārdis zaudēja 1,25 sekundes. Arī atlikušās vietas uz goda pjedestāla ieņēma ASV sportisti - otrais bija Nika Kaningema divnieks, bet pēc tam sekoja Korijs Batners.

Tāpat kā piektdien notikušajās divnieku sacensībās, arī sestdien nestartēja otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis, kurš vienā no treniņiem piedzīvoja smagu kritienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!