Foto: Reuters/Scanpix
"Sudrabotā" Latvijas bobsleja komanda ir papilnam izbaudījusi sava darba augļus un pēc Soču triumfa saņemto milzīgo uzmanību, un tagad gatavojas nākamajam darba cēlienam.

Kā zināms, februārī Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Soču olimpisko spēļu noslēgumā izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobsleja sacensībās.

Pēc sekmīgā snieguma visi olimpiskie medaļnieki sabiedrībā bijuši ļoti pieprasīti, apmeklējuši daudzas skolas un pat saņēmuši Triju Zvaigžņu ordeņus.

"Kad atbraucām no Olimpiādes, bija tiešām grūti, jo sākās raustīšana uz vienu un otru pusi. Tas gan piederas pie lietas, jāmācās būt tādā sabiedrībā un uzrunāt cilvēkus," atcerējās Melbārdis. "Tomēr prieks arī, ka mūs aicina un grib redzēt. Mēģinām neatteikt un aizbraukt pie visiem."

Melbārdis stāsta, ka jau kādu laiku individuāli uzsācis gatavošanos nākamajai sezonai, bet kopējie treniņi ar komandu sāksies pēc pusotras nedēļas. "Mēģinu aizmirst visu, jāsāk domāt par jauniem mērķiem. Medaļa jānoliek malā un jāsāk domāt, kā izcīnīt citas godalgas."

Kaut uzreiz pēc Sočiem bobsleja pilots pieļāva, ka šī varētu būt viņa pēdējā Olimpiāde, ja izlasē nesaglabāsies kolektīvs, šobrīd izskatās, ka lielākā daļa Latvijas bobsleja komandas gatavosies arī 2018.gada olimpiskajām spēlēm.

"Protams, var notikt daudz kas, tomēr četri gadi paiet ātri," izteicās 26 gadus vecais Melbārdis, stāstot, ka par komandas jauninājumiem pirms nākamās sezonas paši sportisti pagaidām vēl nav informēti. "Patīkami, ka jauno sportistu atlases testos bija tik daudz cilvēku. Dažiem arī bija labi rezultāti, tomēr paskatīsimies, kā viņiem veiksies nometnē. Daži pamēģināja jau pavasarī pabraukt pa trasi, cerams, ka viņiem viss izdosies."

Kā zināms, 30.maijā plkst.12 Rīgā, Augšielā 1, "Daugavas" stadiona vieglatlētikas manēžā vēlreiz notiks Latvijas jauno bobsleja un skeletona talantu meklēšana.

Oskars Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs un bija plānojis startēt Vankūveras Olimpiādē, tomēr pēc tam, kad sasirgušais pilots Jānis Miņins, cenšoties atgriezties trasē, bija piedzīvojis smagu kritienu, kurā arī pats Melbārdis guva smadzeņu satricinājumu, ekipāža no sacensībām tika atsaukta.

Pēc šīm sacensībām Melbārdis pievērsās pilota karjerai, un viņa izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas šobrīd sportistu jau ļauj saukt par vienu no labākajiem pasaulē. Viņš ir divkārtējs pasaules junioru čempions un spējis uzvarēt trijos Pasaules kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!