Foto: LETA
Latvijas skeletoniste Endijas Tērauda piektdien Vācijā Pasaules kausa piektajā posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, ierindojās 19.pozīcijā. Eiropas čempionāta ieskaitē Tēraudai 16.pozīcija.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Krievijas sportiste Jeļena Ņikitina, kura tuvāko sekotāju Tīnu Hermanu no Vācijas apsteidza par 0,06 sekundēm. Bronzu ieguva austriete Janīna Floka.

Tērauda otrajā braucienā startā uzrādīja 18.ātrāko laiku, bet finišu sasniedza 19.vietā. Divu braucienu summā viņa Ņikitinai zaudēja 2,64 sekundes, ierindojoties 19.vietā.

Pirmajā braucienā ātrākā bija Hermana, bet Tērauda viņai zaudēja 1,1 sekundi. Startā Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja 17.ātrāko laiku.

Jau ziņots, ka Martins Dukurs Vinterbergā piektdien izcīnīja otro vietu, bet viņa brālis Tomass Dukurs finišēja sestais.

Sezonas pirmajā posmā Siguldā Tērauda izmantoja mājas trases priekšrocības, kā arī sliktos laikapstākļus un pirmo reizi Latvijas sieviešu skeletonam sagādāja medaļu augstākās raudzes sacensībās, izcīnot bronzu. Otrajā posmā viņa ierindojās 11.vietā, bet divās sacensībās Austrijā viņai 11. un 15.vieta.

Šīs sezonas pirmajos divos posmos Siguldā, kā arī ceturtajā posmā Īglsā nepārspēta palikusi austriete Janīna Floka, trešajā posmā ierindojoties trešajā vietā. Uzvaru trešajā posmā izcīnīja pašreizējā Eiropas čempione krieviete Jeļena Ņikitina, kura otrajā posmā Siguldā bija otrā. Bez Flokas visos četros posmos uz goda pjedestāla kāpusi vēl tikai nīderlandiete Kimberlija Bosa, kurai trīs otrās vietas un viena trešā.

Trīs bronzas vāciešu kontā - divas - pasaules čempionei Tīnai Hermanei, viena - Pasaules kausa ieguvējai Žaklīnai Lellingai.

Pirmoreiz šosezon Pasaules kausa sacensībās startēja pa divām ASV un Kanādas sportistēm.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 1075 punktiem ir Floka, Kimberlijas Bosa no Nīderlandes seko ar 998 punktiem, bet trešo vietu ar 970 punktiem ieņem Hermane. Tērauda nopelnījusi 650 punktus un ierindojas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!