Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Vinterbergas trasē Eiropas čempionāta sacensībās finišēja otrais, Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam pārtraucot latvieša 11 uzvaru sēriju kontinenta meistarsacīkstēs.

Sacensībās, kuras vienlaikus bija Pasaules kausa izcīņas piektais posms, uzvarēja Tretjakovs, otrais finišēja ar kājas savainojumu startējušais Martins Dukurs (+0,17 sekundes), bet bronzas godalgu izcīnīja vācietis Aleksandrs Gasners (+0,21 sekundes). Savukārt sesto pozīciju ieņēma Tomass Dukurs.

Jau sacensību pirmajā pusē neierasti stabilu pirmo braucienu veica Tretjakovs, kurš izvirzījās vadībā. Otro vietu ieņēma Gasners (+0,15), bet turpat uz papēžiem mina Martins Dukurs (+0,18) un Fēlikss Keizingers (+0,22). Ar piekto vietu nācās samierināties Tomasam Dukuram (+0,39).

Otrajā braucienā Tomass jau trases augšdaļā ievērojami zaudēja britam Kregam Tomsonam, kas piespieda viņam par vienu vietu atkāpties. Tomsons gan nespēja apdzīt Keizingeru, bet ar Gasneru tika galā Martins Dukurs, kurš uzrādīja labāku starta laiku un veica veiksmīgāku braucienu.

Ja Gasners pārsvaru pār latvieti nenoturēja, tad Tretjakovs savu vietu saglabāja, lai gan arī viņa pārsvars augšdaļā uz brīdi saruka. Dukurs uzvarēja braucienā, bet kopsummā triumfēja Krievijas sportists.

Aleksandrs Tretjakovs zelta medaļu izcīnīja pirmo reizi kopš 2007. gada, starp 2010. un 2020. gadu čempionātā triumfējot vien Martinam Dukuram, kurš 2016. gadā zelta medaļu dalīja ar brāli Tomasu Dukuru.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!