Foto: F64

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs piektdien otro reizi karjerā triumfēja Pasaules kausa posmā. Savukārt otro vietu Siguldas trasē ieņēma Martins Dukurs, kurš kļūdījās otrā brauciena startā.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā bija trešais, bet otrajā braucienā mazliet uzlaboja startu, kā arī aizvadīja ļoti labu braucienu, uzrādot ātrāko laiku. Tas viņam ļāva pārliecinoši apdzīt Dienvidkorejas sportistu Seungi Jungu, kuram vairākas kļūdas spieda atkāpties no otrās pozīcijas. Korejietis gan par vienu simtdaļu apsteidza ceturtajā vietā palikušo krievu Jevgeņiju Rukosujevu.

Pēdējais trasē devās Martins Dukurs, kuram startā no gropes izslīdēja kamanas. Dukurs gan spēja saglābt braucienu, noturot kamanas taisni, bet palaida garām savu brāli, kurš līdz šim vienīgo uzvaru Pasaules kausa posmā bija izcīnījis 2004. gadā Siguldā.

Piekto vietu ieņēma vācietis Aleksandrs Gasners, Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Kristofers Grothērs palika astotais, bet līdz šim otrajā vietā bijušais Aksels Jungs finišēja tikai 12. pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešiem posmiem vadībā joprojām ir Grothērs, otrais ir Martins Dukurs, kurš apsteidzis Jungu. Savukārt uz devīto pozīciju no desmitās pakāpies Tomass Dukurs.

Martins Dukurs aizvadīja pārliecinoši labāko pirmo braucienu. Sacensību favorīts uzrādīja trešo labāko starta laiku, kā arī izpildīja precīzāko braucienu. Viņš par 0,33 sekundēm apsteidza Dienvidkorejas pārstāvi Seungi Jungu, kuram sacensību ātrākais starts (4,50 sekundes) ļāvaieņemt augsto otro vietu.

Pietiekami labu startu uzrādīja arī pieredzējušais Tomass Dukurs, kurš trases lejasdaļā piekāpās Jungam, bet finišēja trešais (+0,36 sekundes). Labāko piecnieku aizpildīja Krievijas sportisti Ņikita Tregubovs (+0,53 sekundes) un Jevgeņijs Rukosujevs (+0,61 sekunde).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!