Foto: LETA
Latvijas skeletoniste Dārta Zunte piektdien Pasaules kausa astotajā posmā Austrijā ieņēma 18. vietu.

Viņa abos braucienos apsteidza šveicieti Žilu Ganderi, divu braucienu summā uzvarētājai krievietei Jeļenai Ņikitinai zaudējot 3,06 sekundes.

Otrā finišēja uzvarētāja kopvērtējumā austriete Janīne Floka, kura no Ņikitinas atpalika par 0,39 sekundēm, otrajā braucienā trasi veicot tādā pašā laikā kā uzvarētāja. Trešā vieta pienācās nīderlandietei Kimberlijai Bosai, kura uzvarētājai zaudēja 0,64 sekundes.

Labākā no Vācijas braucējām bija Tīna Hermane, ieņemot sesto vietu ar 0,96 sekunžu atpalicību no uzvarētājas. Pēc pirmā brauciena viņa bija astotajā vietā.

Pirmajā braucienā Zunte startēja ar 16.numuru un izcīnīja 18.vietu 19 sportistu konkurencē, no līderes krievietes Jeļenas Ņikitinas atpaliekot par 1,62 sekundēm.

Otro vietu pēc pirmā brauciena dalīja Floka un Bosa, kuras krievietei zaudēja 0,39 sekundes.

Otrajā braucienā Latvijas sportiste izlaboja tās kļūdiņas, kas bija pirmajā braucienā, taču nesanāca izeja no devītās virāžas, kas pirmajā braucienā sanāca krietni labāka.

Zunte jau Šveices etapā ieņēma Endijas Tēraudas vietu, debitējot Pasaules kausa sacensības, lai veiksmīgāk sagatavotos pasaules junioru un pasaules U-20 čempionātam. Junioru ieskaitē Zunte ierindojās 12.vietā, bet starp U-20 sportistiem uzrādīja piekto labāko rezultātu.

Zunte Sanktmoricas trasē Pasaules kausa sacensībās ierindojās 20.pozīcijā.

Sportiste Īglsas trasi ir iepazinusi caur Eiropas kausa sacensībām. Labākos rezultātus viņai izdevās sasniegt pagājušā gada janvārī, kad izcīnīta devītā un 11.vieta. Tikmēr šosezon viņa Eiropas kausā Siguldā izcīnīja otro vietu, bet tā viņai ir bijusi vienīgā godalga šajā sezonā.

Tērauda tāpat kā brāļi Martins un Tomass Dukuri nolēma priekšlaicīgi doties uz Vācijas trasi Altenbergu, lai labāk sagatavotos februārī tur gaidāmajam pasaules čempionātam.

Jau ziņots, ka vīriešu konkurencē, pēdējo sacensību posmu izlaižot brāļiem Dukuriem, Pasaules kausa sacensībās ar attiecīgi 25. un 26.vietu debitēja Krists Netlaus un pasaules U-20 vicečempions Elvis Veinbergs, ierindojoties divās pēdējās vietās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!