Foto: LETA
Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidentu ceturtdien vienbalsīgi ievēlēts iepriekšējais organizācijas viceprezidents Klāvs Vasks, informē organizācija.

Vasks prezidenta amatam bija vienīgais kandidāts, kurš arī guvis organizācijas biedru atbalstu. Viņš federāciju vadīs vismaz nākamos četrus gadus. Ceturtdien norisinājās federācijas biedru ārkārtas kopsapulce, kurās notika arī LKSF valdes vēlēšanas.

"Federācija pēdējos divdesmit gadus ir augusi un attīstījusies pareizajā virzienā. Ir izveidota fantastiska sporta piramīda, kas palīdz no bērniem un jauniešiem izveidot olimpiskos medaļniekus. Es domāju, ka šis virziens turpināsies, lai mēs spētu atrast labākos talantus un ļautu viņiem palikt kamaniņu sportā," pēc ievēlēšanas pauda Vasks. "Mēģināsim daudz strādāt pie tehniskajām inovācijām, kas mums ļautu iegūt priekšrocības pār mūsu konkurentiem. Darba apjoms būs liels. Komanda mums ir spēcīga. Visi ir kamaniņu sporta entuziasti. Domāju, ka, ja mēs šādi turpināsim, tad mūsu panākumi arī neizpaliks."

Līdzšinējais LKSF vadītājs Atis Strenga pēc 22 gadu darba jau iepriekš nolēma atstāt prezidenta amatu un tāpēc nekandidēja uz pārvēlēšanu.

LKSF viceprezidenta amatā tika ievēlēta ilggadējā ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska, bet viņas iepriekšējo amatu ieņems Kristaps Mauriņš, kurš līdz šim bija nacionālās izlases menedžeris.

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA "Tet" padomes priekšsēdētājs, AS "Citadele banka" padomes loceklis, SIA "Mūkusalas biznesa centrs" un vēl vairāku uzņēmumu līdzīpašnieks Vasks jūnijā tika ievēlēts Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) juridiskajā komitejā.

LKSF biedri valdē ievēlēja septiņus valdes locekļus: Mauriņu, Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju Robertu Plūmi, kamaniņu sporta galveno sacensību tiesnesi Normundu Gravu, bijušo kamaniņu braucēju un šobrīd uzņēmēju Ilutu Gaili, nu jau bijušo LKSF prezidentu Strengu, Latvijas Junioru un jauniešu izlases galveno treneri Zinti Šaicānu un Murjāņu Sporta ģimnāzijas struktūrvienības "Bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skola" vadītāju Daci Ābeltiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!