Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma piektdien Austrijā, Īglsas trasē, izcīnījusi bronzas medaļu Nāciju kausa sacensībās, kas ir viņas labākais panākums līdzšinējā karjerā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Tīruma spēcīgajā konkurencē piekāpās tikai Pasaules eksčempionei Erinai Hamlinai no ASV un vācietei Korinai Martini.

Nāciju kausa sacensībās, kas ir kā atlase nedēļas nogalē paredzētajam pirmajam Pasaules kausa posmam, kopumā piedalījās 29 sportistes no 17 valstīm.

Izcīnītā bronzas medaļa ir Tīrumas lielākais panākums karjerā– līdz šim viņas labākais rezultāts pieaugušo konkurencē bija 6.vieta Nāciju kausa sacensībās pagājušajā sezonā Siguldā.

Pirms Nāciju kausa sacensībām dāmām, šodien Īglsā startēja arī kungi. Vienīgais Latvijas pārstāvis Kristaps Mauriņš braucienā uzrādīja 19.labāko rezultātu, kas viņam nedod tiesības piedalīties PK posma pamatsacensībās. Mauriņam līdz nepieciešamajai 17.vietai pietrūka 0,07 sekundes.

Vīriešu Nāciju kausa sacensībās piedalījās 36 sportisti no 22 valstīm, uzvaru izcīnīja Johannes Ludvigs no Vācijas. Mārtiņam Rubenim un Ināram Kivleniekam Nāciju kausā nav jāpiedalās – viņi nodrošinājuši dalību pamatsacensībām, pateicoties pagājušās sezonas rezultātiem. Tāpat Nāciju kausā nebija jāstartē Maijai Tīrumai.

Pirmā Pasaules kausa pamatsacensības norisinās sestdien un svētdien, tās tiešraidē būs iespējams vērot televīzijas kanālā TV6. Sacensību programmā braucieni dāmām un kungiem, kā arī divnieku ekipāžām un komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!