Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas kamaniņu braucēja Anda Upīte sestdien Siguldas trasē izcīnīja septīto vietu pasaules junioru čempionātā.

Upīte abos braucienos uzrādīja astoto ātrāko laiku, kas viņai summā deva septīto vietu.

Tikmēr Elīna Vītola pēc pirmā brauciena bija piektajā pozīcijā, bet otrajā uzrādīja 16. laiku, kā rezultātā nācās samierināties ar 11. pozīciju.

Sigita Bērziņa pēc pirmā brauciena bija 21. pozīcijā, bet otrajā viņai bija otrs ātrākais laiks, tādējādi viņai izdevās pakāpties uz 14. pozīciju. Uzreiz aiz Bērziņas bija Zelma Bite, kurai braucienos attiecīgi 17. un 13. vieta.

Par pasaules junioru čempioni tika kronēta vāciete Jesika Tībele, kura trasi divu braucienu summā veica minūtē un 24,548 sekundēs.

Otrās vietas ieguvēja krieviete Tatjana Cvetova uzvarētājai zaudēja 0,337 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās viņas tautiete Oļesja Mihaiļenko, kura no Tībeles atpalika 0,563 sekundes.

Tikmēr Upīte čempionei zaudēja tieši 1,000 sekundi, bet goda pjedestāls bija 0,437 sekunžu attālumā.

LETA jau vēstīja, ka Kristers Aparjods sestdien Siguldas trasē tika kronēts par pasaules junioru čempionu.

Otrajā vietā ierindojās austrietis Niko Gleiršers, kurš Aparjodam piekāpās par 0,129 sekundēm. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vācietis Makss Langenhans.

Šonedēļ pirms sacensībām Aparjods iedzīvojās savainojumā, taču tas neliedza viņam izcīnīt pasaules junioru zeltu.

Šī ir otrā reize atjaunotās Latvijas laikā, kad tiek izcīnīta zelta medaļa pasaules junioru čempionātā. 1998.gadā turpat Siguldas trasē pirmais bija Mārtiņš Rubenis, kurš pašreiz ir Latvijas junioru izlases treneris.

Gints Bērziņš sestdien ieņēma 15. vietu, kamēr divas pozīcijas zemāk ierindojās Edgars Karnītis. Konstantīns Buglaks otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Svētdien notiks sacensības divniekiem, kā arī komandu stafete.

Pasaules čempionāts junioriem Siguldā notiek trešo reizi. Savulaik 1993. gadā par čempioniem divnieku sacensībās kļuva Andris Neparts un Sandris Bērziņš, bet bronzas medaļas ieguva Klāvs Vasks un Sandris Livzenieks. Otro reizi šīs sacensības Latvijas trasē tika aizvadītas 1998. gadā, kad junioru konkurencē triumfēja Mārtiņš Rubenis, bet komandu stafetē Latvijas juniori ieguva sudraba godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!