Foto: AFP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks pēc aizvadītās sezonas neveiksmēm šogad ir ļoti optimistiski noskaņots Pasaules kausa pirmajiem posmiem, jo jaunā tehnika un paša fiziskā sagatavotība vieš cerības, ka viņš varētu šogad cīnīties par augstām vietām, portālam "Delfi" pastāstīja pats braucējs.

"Šai sezonai gatavojos ar visaugstākajiem mērķiem. Pagājušās sezonas otrajā pusē uzbūvēju jaunu kamanu, jo iepriekšējā neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Aizvadītās sezonas pirmajā pusē bija skaidrs, ka kamanas "neiet", bet uz Ziemeļamerikas posmiem bija jābrauc. Tur vācu visu nepieciešamo informāciju, pētīju pretinieku kamanas un tagad šķiet, ka būšu trāpījis," atklāja kamaniņu braucējs.

Vasarā Kivlenieks cītīgi strādāja pie kamanu pilnveidošanas un savas fiziskās formas uzlabošanas: "Pēc pagājušās sezonas vasarā uzlaboju tehniku, esmu uztaisījis daudz ko jaunu, tā kā uz pirmajiem Pasaules kausa posmiem esmu gatavs. Pēc treniņnometnēm pārliecinājos, ka ar kamanu viss ir kārtībā, pašam fiziskā sagatavotība arī ir ļoti laba. Tagad vajag atsākt braukt pa trasēm un pierast pie ledus. Sezonas sākumam jābūt ļoti labam, bet doma ir, ka uz pasaules čempionātu vēl gatavoju citu tehniku, kas pielāgota Kēnigszē trasē."

"Tehnikā sperts liels solis uz priekšu, un tā vadās ļoti labi, taču pagaidām esam bijuši tikai treniņnometnēs, kur ir ļoti silti laikapstākļi, tāpēc trases kvalitāte nav augstā līmenī, līdz ar to ir ļoti grūti kaut ko tagad spriest. Vados pēc tām sajūtām, kas bija sezonas beigās," turpināja Kivlenieks. "Ļoti laba atskaite ir jaunie džeki, kas ir ļoti progresējuši. Gaidām pirmo posmu, lai varam paši sev apliecināt, ka viss ir kārtībā".

Pagājušās sezonas neveiksmes Kivleniekam palīdzējušas gūt vērtīgu pieredzi un kļūt par labāku braucēju, tāpēc šosezon viņš ir ļoti apņēmīgs.

"Visvairāk žēl, ka trīs dienas pirms pasaules čempionāta, kam biju 100% gatavs, saslimu ar angīnu. Nostartēt normālā līmenī nebiju spējīgs. Tāpat traumas, kas sakrājās gadu gaitā, ļoti traucēja. Pavasarī man veica operāciju, vasarā kārtīgi strādāju un gatavojos, kā arī pašam galvā arī šķiet viss ir sakārtojies. Protams, ka pēc pasaules čempionāta nebija viegli, bet pēdējie Pasaules kausa posmi, kuros veicu labus braucienus, pierādīja, ka man ir jāmācās no sevis noņemt psiholoģisko spriedzi," skaidroja kamaniņu braucējs.

Arī starta rāvienos Kivlenieks esot pamatīgi progresējis, taču visu rādīs tikai pirmie mači, jo arī pārējie konkurenti uz vietas nesēž. "Salīdzinot ar sevi Siguldas trases starta estikādē, progress ir liels, tā kā skatīsimies, kas tur no tā sanāks."

Lai arī treniņnometnēs ir izdevies papētīt itāļu un austriešu braucējus, tomēr pagaidām nevar spriest par viņu varēšanu jaunajā sezonā. "Pirmās sacensības visu parādīs, ko kurš var. Pagājušā sezona pierādīja, ka kopumā visi pasaules braucēji vāciešiem sāk tuvoties. Tajā pašā laikā arī paši vācieši ir "žuļiki", jo viņi pēc olimpiskajām spēlēm nedaudz piebremzē. Taču kopumā varēja redzēt, ka tas līmenis izlīdzinās. Joprojām mēģinām panākt to pašu, ko bobslejisti un skeletonisti – vienu materiālu slidām, bet pagaidām nekas nemainās. Esam paši atraduši materiālu, kuru sezonas laikā vajadzētu izmēģināt."

Pasaules kausa jaunā sezonā sāksies 28.novembrī Insbrukas trasē Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!