Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks svētdien izcīnīja 19.vietu Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, astotā posma vīriešu sacensībās.

Pēc 16.labākā rezultāta pirmajā braucienā, otrajā braucienā jaunajā Paramonovo trasē Krievijā Kivlenieks sasniedza 20. laiku un summā atkrita uz 19.vietu.

Sacensībās uzvarēja krievu vecmeistars Alberts Demčenko, kuram Kivlenieks divu braucienu summā zaudēja 3,339 sekundes.

Demčenko sacensības veica ļoti pārliecinoši un otro vietu izcīnījušo vācieti Fēliksu Lohu apsteidza par 0,468 sekundēm. Savukārt trešais palika vēl viens Vācijas sportists Andijs Langenhans.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 665 punktiem saglabāja 2002. un 2006.gada olimpisko spēļu zelta medaļu ieguvējs Armīns Cīgelers no Itālijas, kurš šoreiz ieņēma piekto vietu, bet viņam ar 630 punktiem seko Lohs. Savukārt trešo vietu ar 466 punktiem saglabāja šoreiz 15.vietu ieņēmušais vācietis Davids Millers.

Labākais no Latvijas sportistiem ar 130 punktiem ir Kivlenieks, kas viņam kopvērtējumā dod 24.vietu, Mārtiņš Rubenis, kurš startējis divos posmos, ar 31 punktu atrodas 40.pozīcijā, bet Kristaps Mauriņš ar 23 punktiem ieņem 44.vietu.

Kā ziņots, sestdien norisinājās divnieku un sieviešu sacensības. Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici divnieku konkurencē izcīnīja trešo vietu, bet Maija Tīruma sieviešu vidū ierindojās desmitajā vietā

Pirms tam piektdien notikušajās Nāciju kausa sacensībās Tīruma izcīnīja astoto vietu, bet vīriešu sacensībās desmito vietu ieņēma Kivlenieks.

Pārējie Latvijas sportisti pašlaik vai nu ārstē savainojumus, vai arī gatavojas Pasaules kausa pēdējam posmam, kas notiks pēc nedēļas Siguldā.

Kā ziņots, Paramonovo trase, kas atrodas aptuveni 80 kilometrus no Maskavas, tika uzsākta būvēt 2007.gada februārī, bet celtniecības darbi noslēdzās 2008.gada martā. Kopējās izmaksas tiek lēstas ap 45 miljoniem dolāru (23,3 miljoniem latu). Šīs ir pirmās Pasaules kausa sacensības šajā trasē.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon tiks aizvadīti deviņi posmi, no kuriem pēdējais 19. un 20.februārī risināsies Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts 29. un 30.janvārī risināsies Itālijā, Čezānā. Šīs divas sacensības apmeklēs arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge, kurš vienpersoniski varēs izlemt par kamaniņu sporta stafetes iekļaušanu Soču programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!