Latvijas sportists Inārs Kivlenieks piektdien uzvarēja Pasaules kausa (PK) izcīņas 6. posma Nāciju kausa sacensībās, bet kopumā tiesības piedalīties pamatsacensībās ieguva seši kamaniņnieki.

Kā zināms, Nāciju kausa sacensības kalpo kā kvalifikācija dalībai Pasaules kausa posma pamatsacensībās.

Nāciju kausā vīriešu konkurencē uz starta Siguldā stājās 29 dalībnieki, no kuriem PK pamatsacensībās iekļuva 18 ātrākie. Tām kvalificējās visi trīs Latvijas pārstāvji - Inārs Kivlenieks, kurš uzrādīja labāko rezultātu (48,909 sekundes), Artūrs Dārznieks, kurš bija ceturtais (49,080 sek.), un Kristaps Mauriņš, kuram 12. rezultāts (49,332 sek.).

Sieviešu konkurencē Nāciju kausā piedalījās 27 dalībnieces un PK pamatsacensībās iekļuva 13. No četrām Latvijas pārstāvēm Pasaules kausā startēs Kendija Aparjode un Ulla Zirne, kuras ieņēma attiecīgi trešo un ceturto vietu; ātrākā bija krieviete Viktorija Demčenko. Aiz svītras palika Elīna Zurdziņa un Kate Keita Fārenhorsta, kurām attiecīgi 17. un 24. rezultāts.

Kamaniņu divnieku ekipāžu ieskaitē PK pamatsacensībās līdz ar brāļiem Šiciem un Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu startēs arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuri Nāciju kausa sacensībās uzrādīja trešo labāko rezultātu aiz krieviem Vladislava Južakova/Jurija Prohorova un čehiem Lukaša un Antonīna Brožiem. Atlases sacensībās kopumā piedalījās 16 ekipāžas, Pasaules kausam kvalificējās 13.

Automātiski Pasaules kausa posma sacensībām atbilstoši kopvērtējuma rangam no Latvijas pārstāvjiem ir kvalificējušies Elīza Cauce, Kristens Riks Rozītis, brāļi Andris un Juris Šici, Gudramovičs/Kalniņš. Tādējādi Latvija Siguldas sacensībās būs pārstāvēta ar 10 dalībniekiem.

Kā ziņojām, Pasaules kausa posms Siguldā būs unikāls, jo pirmo reizi šā sporta veida vēsturē vienās PK sacensībās tiks noskaidroti uzvarētāji visās septiņās disciplīnās - individuālajās sacensībās sievietēm, vīriešiem un divniekiem, individuālajās sprinta sacensībās sievietēm, vīriešiem un divniekiem, kā arī komandu stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!