Foto: Reuters/Scanpix
Andra un Jura Šicu, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieku ekipāžas sestdien guva attiecīgi septīto un devīto vietu ASV trasē Pārksitijā notikušā Pasaules kausa ceturtā posma Sprinta kausa sacensībās.

Abas Latvijas ekipāžas aizvadīja salīdzinoši labus braucienus, tomēr sacensību norises vietā bija aptuveni desmit grādus liels sals un sportistu kamanas tādos apstākļos nespēja braukt ļoti ātri.

Sacensībās uzvaru guva Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri trasi veica 32,838 sekundēs. Nieka 0,055 sekundēm viņiem zaudēja tautieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, bet tieši sekundes desmitdaļu zaudēja amerikāņi Mets Mortensens un Džeisons Terdimens.

Tikmēr Šici atpalika par 0,192 sekundēm, kas deva septīto vietu, bet Gudramovičs ar Kalniņu zaudēja 0,365 sekundes, ierindojoties devītajā pozīcijā.

Sprinta sacensībās tiek veikts viens brauciens, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Lai attīstītu kamaniņu sporta veidu, Sprinta kausa izcīņa 2013./14. gada sezonā tika ieviesta kā inovatīvs risinājums, kas nākamajā sezonā tika papildināts. Sprinta kausā pie starta tiek 15 labākie katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posmā sasniegtajiem rezultātiem.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvijai pirmo reizi šosezon uz goda pjedestāla ļāva kāpt brāļi Šici, kuri guva otro vietu divnieku sacensībās. Tikmēr Gudramovičs un Kalniņš guva septīto vietu. Zīmīgi, ka spēcīga sniega dēļ divnieku sacensību uzvarētājs tika noteikts vien pēc viena brauciena rezultātiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc četros posmos aizvadītām sešām sacensībām vadību ar 570 punktiem saglabā pasaules vicečempioni un Eiropas čempioni Egerts un Benekens, kuriem ar 467 punktiem seko Vendls un Ārlts, bet trešie ar 375 punktiem ir vēl vieni vācieši Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms. Tikmēr Šici ar 337 punktiem ļoti stabili ir piektie, bet Gudramovičs un Kalniņš ar 244 punktiem atkāpušies uz astoto pozīciju.

Turpinājumā sestdien risināsies arī Sprinta kauss dāmām un vīriem, tomēr tām Latvijas atlēti nespēja kvalificēties.

Vīriešu pamatsacensībās piektdien Riks Kristens Rozītis ieņēma 19.vietu, kamēr Inārs Kivlenieks otrajā braucienā gandrīz krita un palika 30.pozīcijā, bet dāmu konkurencē neilgi pirms Sprinta kausa sākuma sestdien Elīza Cauce palika 17.pozīcijā, bet Ulla Zirne samierinājās ar 22.vietu.

Pēc posma Pārksitijā atlikušie pieci Pasaules kausa etapi risināsies Jaunajā gadā.

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15. janvārī, kas būs sestais sezonā. Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29. janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā, kur notiks arī pasaules junioru čempionāts bobslejā un skeletonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!