Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā, kas nedēļas nogalē risināsies Siguldā, traumas dēļ nestartēs kamaniņu braucēja Maija Tīruma, ceturtdien pavēstīja Latvijas izlases treneris Pēteris Cīmanis.

Maija Tīruma veselības problēmu dēļ šosezon jau izlaida vairākus posmus. Sportiste gatavojās startēt Siguldā, taču iesildoties pirms viena no treniņiem guva ceļgala traumu. Cīmanis nemācēja pateikt, cik nopietns ir savainojums un vai Maija Tīruma šosezon vēl startēs kādās sacensībās.

Pasaules kausa posmā Siguldā piedalīsies 107 sportisti no 21 valsts. Latviju vīriešu sacensī bās pārstāvēs Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis, Kristaps Mauriņš un jaunais Zintis Šaicāns, dāmām startēs Elīza Tīruma, Ieva Gudramoviča, Maija Linde un Saiva Dambīte, bet divniekos pieteikumā iekļauti Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andrejs Bērze/Uldis Logins un Dāvis Bernāts /Toms Mežotnis.


C;imanis norādīja, ka šoreiz Latvijas komandā nebūs labākie junioru vecuma sportisti, kuri šajā laikā Kēnigzē trasē piedalīsies pasaules junioru čempionātā.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga atklāja, ka Siguldā būs pulcējušies praktiski visi pasaules labākie kamaniņu braucēji, izņemot Krievijas vadošos sportisti, kuri savās mājās Paramonovas trasē speciāli gatavojas sezonas pēdējam posmam, kas būs arī Eiropas čempionāts.

Strenga piebilda, ka Sigulda jau 21.reizi uzņems Pasaules kausu kamaniņu sportā, kas tikai vēlreiz pierāda, ka sacensības Siguldas trasē vienmēr notiek augstā līmenī un arī Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) allaž atzinīgi novērtē Siguldas posmu.

Tikmēr FIL pārstāvis sacensībās Siguldā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einars Fogelis norādīja, ka šogad Sigulda divreiz uzņems pasaules līmeņa sacensības – tagad Pasaules kausa posms notiek sezonas izskaņā, bet nākamās sezonas sākumā atkal viens posms būs Siguldā. "Šīs sacensības būs zināma ieskaņa, gatavojoties 2015.gada pasaules čempionātam, jp pagājušo gadu Latvija ieguva tiesības rīkot šīs sacensībās."

Šogad Siguldā Pasaules kausa posma laikā būs arī interesantas sacensības - 18.februārī plkst.18:00 pirmo reizi notiks starptautiskais "Vučko" čempionāts "Sigulda aizrauj!", kurā aicināti piedalīties sportisti, treneri un apkalpojošais personāls, veidojot savas komandas piecu cilvēku sastāvā no visām Pasaules kausa dalībvalstīm. Nācijas, kuras nevar nokomplektēt savu komandu varēs apvienoties, veidojot internacionālas ekipāžas.

Pasaules kausa posms Siguldā sāksies piektdien, kad notiks Nāciju kausa sacensības, kas ir kā kvalifikācija PK posmam. Sestdien notiks vīriešu un divnieku sacensības, bet svētdien būs sieviešu un komandu sacensības.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem vadībā ir vācietis Fēlikss Lohs, kurš pagājušajā nedēļas nogalē kļuva arī par pasaules čempionu. Viņa kontā ir 645 punkti, par 120 punktiem mazāk ir viņa tautietim Davidam Melleram, bet tālāk seko vēl divi vācieši – Andi Langenhāns (462 punkti) un Johans Ludvigs (436 punkti).

No Latvijas sportistiem visaugstāk šobrīd atrodas Inārs Kivlenieks, kurš ar 144 punktiem ir 19.vietā. Vēl Pasaules kausā šosezon atsevišķos posmos ir piedalījušies Kristaps Mauriņš (49 punkti, 32.vieta), Mārtiņš Rubenis (45 punkti, 35.vieta) un Artūrs Dārznieks (18 punkti, 44.vieta).

Arī sieviešu konkurencē dominē Vācijas sportistes – līdere ir Tatjana Hifnere (640 punkti), kurai seko Natālija Geizenbergere (550 punkti), Anke Višņevski (450 punkti) un Korina Martini (432 punkti). Latvijas pārstāve Elīza Tīruma ieņem 18.vietu (124 punkti), bet viņas māsa Maija Tīruma ir 29.vietā (62 punkti).

Divnieku sacensībās pirms pēdējiem diviem posmiem ir vissaspringtākā situācija. Līderi ir austrieši Vlfgangs un Andreass Lingeri (580 punkti), bet viņiem tuvu ir divi Vācijas dueti – Tobiass Vendls/Tobiass Artls (565 punkti) un Tonijs Egerts/Saša Benekens (500 punkti).

Latvijas divnieki Pasaules kausa kopvērtējumā nav starpa labākajiem 15. Andris un Juris Šici ieņem 20.vietu (106 punkti), Uldis Logins/Andrejs Bērze ir 21.vietā (103 punkti), bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņem 24.vietu (52 punkti).

2011./2012.gada Pasaules kausa izcīņas sezonas kamaniņu braucējiem noslēgsies februāra pēdējā nedēļā ar sacensībām Krievijā, Paramonovas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!