Foto: F64
Jau šīs nedēļas sākumā Latvijas kamaniņu sporta izlase līdz ar citiem pasaules vadošajiem kamaniņu braucējiem no Siguldas devās atpakaļ uz Vāciju, Oberhofu, kur šajā nedēļas nogalē otro reizi sezonā risināsies Pasaules kausa posms.

Oberhofa pirmo reizi pasaules labākos kamaniņu braucējus uzņēma decembra vidū. Pirms mēneša Oberhofā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Kendija Aparjode.

Pasaules kausa septītajam posmam startēt pieteikušies 144 kamaniņu braucēji no 21 nācijas – 44 sievietes, 44 vīrieši un 28 divvietīgās ekipāžas.

Cīņa pa lielo kristāla globusu 2020./21. Pasaules kausa sezonā ir nonākusi izšķirošajā fāzē. Pēc Oberhofas būs vēl tikai divi Pasaules kausa posmi, ieskaitot vienas BMW Sprinta sacensības Insbrukā, Austrijā, un Pasaules kausa finālu, kas norisināsies Sanktmoricā, Šveicē.

Pasaules kausu līdere jau no otrā pasaules kausa posma ir titulētā Nātālija Gaizenbergere (Natalie Geisenberger), kurai izcīnīti 680 punkti. Otrajā pozīcijā ar 651 punktu – vāciete Jūlija Taubitsa (Julia Taubitz), bet trešā ar 479 punktiem – abu līderu komandas biedre Dajana Eitbergere (Dajana Eitberger). Savukārt no latvietēm labākā šobrīd kopvērtējuma tabulā – Elīza Tīruma, kura ar izcīnītiem 388 punktiem ieņem sesto pozīciju.

Vīru konkurencē ar 755 punktiem līderis – Fēliks Lohs (Felix Loch), kurš līdz šim ir uzvarējis septiņās no astoņām sacensībām (ieskaitot BMW Sprinta kausus). Tūlīt aiz viņa ar 56 punktu starpību Loha komandas biedrs – Johaness Ludvigs (Johannes Ludwig), bet trešais ar 461 punktu – itālis Dominiks Fišnellers (Dominik Fischnaller). No latviešiem labākais – Artūrs Dārznieks, kurš, Siguldā izcīnot ceturto vietu, ieguva 60 punktus un kopvērtējuma tabulā šobrīd ierindojas 14. pozīcijā.

Divvietīgo ekipāžu konkutrencē līderi jau kopš pirmā Pasaules kausa posma – austrieši Štojs/Kollers (Steu/Koller), kuriem 641 punkts, otrie ar 585 punktiem – vācieši Eggerts/Benekens (Eggert/Benecken), bet trešie ar 548 punktiem – olimpiskie čempioni Vendls/Arlts (Wendl/Arlt). Savukārt, Andrim un Jurim Šiciem ar 498 punktiem, ierindojoties ceturtajā vietā, ir iespēja cīnīties par pirmo trijnieku Eberspacher Pasaules kausa posmu kopvērtējumā.

Piektdien, 15. janvārī kā ierasts tiks aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības, kurās no Latvijas komandas piedalīsies Ulla Zirne, Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš un divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!