Foto: AP/Scanpix/LETA
Gaidāmajā pasaules čempionātā kamaniņu sportā Vinterbergas trasē, Vācijā, pārstāvēs visi labākie Latvijas kamaniņnieki, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Uz starta Vinterbergā stāsies visi labākie Latvijas kamaniņu sportisti – Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Ulla Zirne, Elīza Cauce un Kendija Aparjode.

Pasaules čempionātā nestartēs neviens no Latvijas junioriem, kuri šobrīd aizvada treniņnometni Austrijā. Tur februāra sākumā norisināsies 34. pasaules čempionāts junioriem.

Šī būs jau trešā reizē, kad Vinterbergas trasē norisinās Pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Iepriekš tas noticis 1989. un 1991. gadā. Kopā tiks sadalīti septiņi medaļu komplekti. Četri no tiem olimpiskajās disciplīnās sieviešu, vīriešu, divvietīgo ekipāžu konkurencē un komandu stafetē, bet vēl trīs sprinta sacensībās. Septīto reizi medaļas saņems arī U-23 Pasaules čempionāta uzvarētāji sieviešu, vīriešu un divvietīgo ekipāžu konkurencē, kuri tiek noteikti pēc Pasaules čempionātā uzrādītajiem rezultātiem.

Atšķirībā no Pasaules kausa posmiem pasaules čempionātā sportisti neaizvada Nāciju kausa sacensības. Sacensības piektdien sāksies ar sprintu, kam no rīta norisināsies kvalifikācija, bet pēcpusdienā risināsies fināla braucieni. Sestdien uz starta stāsies divvietīgās ekipāžas un sievietes, bet svētdien vīrieši un komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!