Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien, 23. janvārī, Austrijā ieņēma septīto vietu Eiropas čempionātā.

Tikai 20 gadus vecais Vasiļjevs jau piekto reizi startē Eiropas čempionātā un trešo reizi ir labāko desmitniekā. 2018. gadā Daugavpilī dzimušais sportists izcīnīja augsto ceturto vietu, paliekot soli no bronzas medaļas.

Pēc īsās programmas Vasiļjevs bija piektais, bet izvēles programmā, lai gan noslidoja bez lielām kļūdām, bija septītais. Vasiļjevs izvēles programmā saņēma 152,23 punktus, bet summā saņēma 232,67 punktus.

Vasiļjevs labāko sešiniekā slidoja otrais. Atzīmi samazināja programmas vidū neizlēktais tulupa lēciens. Arī trīskāršais flips nebija nevainojams, taču ar pārējo programmas daļu Vasiļjevs un viņa treneris šveicietis Stefans Lambjēls varēja būt apmierināti.

Tiesneši Vasiļjevam par sniegumu izvēles programmā piešķīra 152,23 punktus, 70,37 punktus nopelnot par tehnisko izpildījumu un 81,86 punktus - par programmas komponentēm.

Par Eiropas čempionu kļuva krievs Dmitrijs Alijevs, kurš īsajā programmā bija otrais, bet bija labākais izvēles programmā. Viņš summā ieguva 272,89 punktus, bet otrais ar 246,89 punktiem bija viņa tautietis Arturs Danielians. Tikai 0,03 punkti summā no otrās vietas atpalika Gruzijas daiļslidotājs Morisi Kvitelašvili.

Pēc īsās programmas līderis bija čehs Mihals Brezina, kurš ļoti neveiksmīgi aizvadīja izvēles programmu. Tajā viņam tikai 11. vieta un summā viņš ierindojās sweptītajā vietā uzreiz aiz Vasiļjeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!