Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas dopinga apsūdzību dēļ šai valstij ir atņemas tiesības sezonas izskaņā rīkot noslēdzošo Pasaules kausa posmu ātrslidošanā, informē Starptautiskā slidošanas savienība (ISU).

Sezonas sestajam un noslēdzošajam Pasaules kausa posmam bija jānotiek no 10. līdz 12.martam Čeļabinskā, bet jaunā norises vieta tiks paziņota drīzumā.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklarena ziņojumu par dopinga lietošanu Krievijā, kura otrajā daļā nesen tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015.gadam vairāk nekā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

Arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir ieteikusi ziemas sporta veidu federācijām sacensības no Krievijas pārcelt uz citām vietām. SOK, piemērojot sankcijas, apņēmās neorganizēt un neatbalstīt Krievijā paredzētās sacensības. Sākotnēji šīs sankcijas tika piemērotas līdz šī gada beigām, bet nesen tās pagarināja uz nenoteiktu laiku.

Ceturtdien dopinga apsūdzību dēļ Krievijas pilsēta Tjumeņa nolēma atteikties no Pasaules kausa posma biatlonā rīkošanas, kam arī bija jānotiek nākamā gada martā.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Latvijas skeletona izlase paziņoja par februārī Sočos plānotā pasaules čempionāta boikotēšanu. Turpinājumā publisku atbalstu Latvijai izteica arī citas nācijas, bet aizvadītajā nedēļā Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) lēma planētas meistarsacīkstes bobslejā un skeletonā pārcelt uz citurieni, šonedēļ paziņojot, ka planētas meistarsacīkstes notiks Kēnigszē trasē, Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!