Foto: AP/Scanpix/LETA

Baiba Bendika un Sanita Buliņa ceturtdien Francijā Pasaules kausa biatlonā posmā sacensībās sprintā ierindojās attiecīgi 78. un 90.vietu, neiekļūstot iedzīšanas sacensībās.

Bendika trasē devās ar 52.numuru un guļus šaušanā "nopūdelēja" trešo un ceturto šāvienu, iedragājot izredzes uz augstu vietu un dalību iedzīšanas sacensībās sestdien.

Šaušanā stāvus Bendika kļūdījās pirmajā šāvienā, pārējos lodēm trāpot mērķī.

Finišā viņa ierindojās 78.vietā divas minūtes un 33,2 sekundes aiz Reiselannas.

Sanita Buliņa, kura startēja ar 82.numuru, šaušanā guļus kļūdījās trīsreiz, toties stāvus sašāva visus piecus mērķus, finišēdama 90.vietā trīs minūtes un 18,2 sekundes aiz uzvarētājas.

Cīņā par uzvaru nekļūdīgi šāva norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanne, kura francūzieti Anaisu Beskonu, kura arī bija perfekta šaušanā, apsteidza par 15,4 sekundēm.

Trešā ar diviem "pūdeļiem" bija zviedriete Elvīra Ēberja, kura no uzvarētājas atpalika 16,1 sekundi.

Ceturtā finišēja austriete Liza Terēza Hauzere, piektā - krieviete Kristina Rezcova, sestā - baltkrieviete Dinara Alimbekova.

Sacensībās startēja 105 biatlonistes.

Sezonas vērtējumā sprintā pēc četrām no deviņām sacensībām līdere ar 185 punktiem ir Reiselanne. Viņai ar 184 punktiem seko baltkrieviete Hanna Sola un ar attiecīgi 161 un 160 punktiem - zviedrietes Hanna un Elvīra Ēberjas. Bendika ar 59 punktiem ierindojas 22.vietā 66 punktus guvušo biatlonistu vidū.

Visu disciplīnu kopvērtējumā līdere pēc septiņām sacensībām ar 336 punktiem ir Ulsbū Reiselanne. Alimbekovai ir 275 punkti, bet viņas tautietei Solai - par punktu mazāk. Bendika ar 78 punktiem ieņem 32.vietu 74 punktus guvušo sportistu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!