Foto: Publicitātes foto

Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna kļuvuši par uzvarētājiem Baltijas kausā pirmo reizi notikušajā paralēlajā slalomā, ko Lietuvas slēgtajā kalnu slēpošanas hallē "Sow arena" rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), informē LSF preses dienests.

Divu braucienu summā finālā pasaules rangā 69. vietā esošais mārupietis Kristaps Zvejnieks pārspēja savu brāli Miku, bet sievietēm divu Soču olimpisko spēļu dalībnieču konkurencē siguldiete Lelde Gasūna bija ātrāka par rāmavieti Agnesi Āboltiņu.

Aizraujošās paralēlā slaloma sacensības Baltijas kausa ietvaros norisinājās pirmo reizi; tām kvalificējās FIS ENL slaloma labākie 16 sportisti no katras grupas. Dalībnieki sacentās izslēgšanas braucienos viens pret vienu. Lieliski izdevās nostartēt Latvijas pārstāvjiem, kuri izcīnīja pirmās trīs vietas vīriešiem un pirmās divas vietas sievietēm.

Dalībnieki, sākot no astotdaļfināla, veica divus braucienus – vienu pa vienu trasi, otru pa otru, un labākais divu braucienu summā iekļuva nākamajā kārtā.

Vīriešiem pirmās divas kārtas mierīgi pārvarēja pasaules kausā slalomā 26. vietu ieguvušais Kristaps Zvejnieks, kur viņam pusfinālā sīvu konkurenci, īpaši pirmajā braucienā, izrādīja Jaunatnes Olimpisko spēļu 16. vietas ieguvējs Alpu kombinācijā Žaks Gedra, kurš ceturtdaļfinālā parūpējās par pārsteigumu, pārspējot pasaules čempionātā divdesmitniekā Alpu kombinācijā iekļuvušo baltkrievu Juriju Daņiločkinu, kurš abas dienas Baltijas kausā bija otrais.

Kristaps uzvarēja Žaku un finālā sagaidīja savu brāli Miku, kurš pusfinālā arī spraigā cīņā bija pārspējis mājinieku labāko slalomistu Roku Zavecku, kurš ceturtdaļfinālā bija parūpējies par otru pārsteigumu, "izslēdzot" no cīņas abas dienas trijniekā tikušo beļģu talantu Ksanderu Verkamenu. Brāļu duelis sākās spraigi, Kristapam pirmajā braucienā apsteidzot Miku tikai par 0,06 sekundēm. Otrajā braucienā vairāk izpaudās Kristapa pārākums un viņš svinēja uzvaru. Jāatzīmē arī trešā brāļa Dāvja sniegums, kurš astotdaļfinālā bija pārāks par rīta pusē FIS slalomā 5. vietu ieguvušo čehu Janu Nemecu un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur tikās ar Miku.

Sieviešu konkurencē lielu pārsteigumu pirmajās kārtās nebija, un finālā tikās dienas pirmo divu vietu ieguvējas – Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa, kuras pusfinālā ne bez grūtībām bija pieveikušas attiecīgi olimpisko spēļu 29. vietas ieguvēju slalomā Mariju Škanovu no Baltkrievijas un vienu no labākajām krievu jaunajām slēpotājām Aļonu Harcizovu. Finālā pirmajā braucienā Lelde ar Agnesi gandrīz vienlaicīgi šķērsoja finiša līniju, siguldietei esot ātrākai tikai par 0,06 sekundēm. Arī otrajā braucienā līdz vidum abas brauca līdzvērtīgi, bet lejas daļā Gasūna tomēr bija ātrāka un izcīnīja uzvaru. Tuvu pusfinālam bija arī rīdziniece Liene Bondare un siguldiete Ieva Meldere, kuras ceturtdaļfinālā līdzīgā cīņā piekāpās attiecīgi Harcizovai un Škanovai un beigās ar pasaules kausā startējušo ukrainieti Olhu Knišu un čehieti Zuzanu Zemkovu dalīja 5.-8. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!