Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas sieviešu kērlinga izlase otrdien pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 5-8 piekāpās Šveicei.

Latvija spēli sāka ar zaudētu punktu, bet nākamajos trīs endos tika pie punkta katrā, tādējādi izvirzoties vadībā ar 3-1. Tiesa, nākamajos trīs endos tāda pati sērija bija pretiniecēm, kuras panāca 4-3 savā labā. Devītajā endā Latvija guva divus punktus un pārņēma vadību, taču desmitajā endā šveicietēm veseli četri akmeņi bija tuvāk centram, tādējādi latvietes piekāpās ar 5-8

Jau ziņots, ka dienas pirmajā mačā Latvija ar 11-8 ekstra endā pārspēja meistarsacīkšu saimnieci Dāniju.

Latvija šo turnīru iesākusi ar zaudējumiem visās piecās spēlēs. Vispirms sestdien tā cieta zaudējumus pret Vāciju (5-10) un olimpiskajām čempionēm no Zviedrijas (5-8), bet svētdien ar 7-8 piekāpās Kanādai.

Savukārt pirmdien nācās piekāpties Ķīnai (5-6) un Skotijai (4-5).

Ar vienu uzvaru septiņās spēlēs Latvija turnīra tabulā ieņem 11. vietu, kamēr vadībā ar pieciem panākumiem sešās cīņās ir Ķīna, Dienvidkoreja, Krievija un Zviedrija.

Turpinājumā trešdien pretī stāsies ASV, ceturtdien Latvija eksaminēs Japānu un Somiju, bet piektdien - Dienvidkoreju un Krieviju.

Pasaules čempionātā piedalās 13 izlases. Pēc viena apļa turnīra labākās divas komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6.vietas īpašnieces spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!