Foto: AFP/Scanpix
Vairāki vadošie Nīderlandes ātrslidotāji gatavojas boikotēt Eiropas čempionātu daudzcīņā, kas janvārī notiks Krievijas pilsētā Čeļabinskā, vēsta laikraksts "De Telegraaf".

"Es nenosaku, kur risinās mači, to dara Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU). Uzskatu, ka ISU būtu jāatrisina šī problēma," izteicies trīskārtējais olimpiskais čempions Svens Krāmers. "Esmu sportists, kurš smagi strādā, lai slidotu, bet, ja jautājat manu personisko viedokli, labprāt vēlētos, lai šīs sacensības norisinās citur."

Debates Nīderlandē ievadījis treneris Jans van Vēns, kura audzēkņi Marita Lēnstra un Irēna Vusta šovasar notikušo lidmašīnas "MH17" katastrofu minējušas kā galveno iemeslu, kāpēc apsver iespēju boikotēt 10. un 11.janvārī gaidāmo Eiropas čempionātu.

"Acīmredzami tā ir dilemma. Šis ir ļoti jūtīgs jautājums, īpaši Nīderlandē, ņemot vērā pēdējo mēnešu notikumus," Krāmers paudis sapratni par savu tautiešu nostāju. "Tas viss man lēmumu rada ļoti grūtu."

Nīderlandes Olimpiskā komiteja un Nīderlandes Ātrslidošanas federācija paudušas, ka lēmumu pieņemšanu doties vai nedoties uz Krieviju atstās pašu sportistu ziņā.

Kā zināms, jūlijā Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna "MH17". Katastrofā dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās reisa Amsterdama-Kualalumpura lidmašīnā, no kuriem 193 bija Nīderlandes pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!