Foto: AFP/Scanpix/LETA

Norvēģijas Slēpošanas federācija pēc Juhanessa Klēbo iniciatīvas atsaukusi apelāciju sportista diskvalifikācijas lietā pasaules čempionātā distanču slēpošanā.

Svētdien slēpotāji pasaules čempionātā sacentās 50 kilometru klasikā ar kopēju startu. Finiša taisnē plecu pie pleca slēpoja norvēģis Klēbo un Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Aleksandrs Boļšunovs.

Krievijas sportists no Klēbo atpalika pavisam nedaudz un finiša taisnē sadūrās ar norvēģi, kā rezultātā Boļšunovam salūza nūja. Finiša līniju pirmais šķērsoja Klēbo, bet Boļšunovu vēl pamanījās apsteigt arī Emīls Iversens.

Boļšunovs izcīnīja trešo vietu un īsi pēc finiša izplūda asarās. Vēlāk Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) paziņoja, ka Klēbo ir diskvalificēts, kā rezultātā Boļšunovs ieguva otro vietu. Norvēģi pēc tam iesniedza apelāciju.

"Nevēlos būt tas, kuru dēvē par smalko slēpotāju," lēmumu atsaukt apelāciju skaidroja Klēbo. "Uzskatu, ka turpināt izskatīt šo lietu nebūtu pareizi. Vēlos domāt pozitīvi un atstāt šo visu aiz sevis."

Otrdien FIS paziņoja, ka neapmierina Norvēģijas iesniegto apelāciju, bet skandināvi pauda gatavību cīnīties par savu taisnību. Klēbo šai cīņai pēc paša iniciatīvas lēma likt punktu.

Boļšunovs šogad otro gadu pēc kārtas svinēja uzvaru prestižajās "Tour de Ski" sacensībās. Viņš ar 1613 punktiem ir pārliecinošs Pasaules kausa kopvērtējuma līderis. Tuvākais sekotājs krievs Ivans Jakimuškins seko ar 774 punktiem, kamēr trešajā vietā ar 613 punktiem ir itālis Federiko Pelegrino.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!