Foto: Reuters/Scanpix
Kazahstānas pilsēta Almati, kas oficiāli kandidē uz 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, par savu sūtni ir izvēlējusies savulaik dopinga lietošanā pieķerto un diskvalificēto riteņbraucēju Aleksandru Vinokurovu, tā raisot neizpratni sporta sabiedrībā, vēsta portāls "inside the games".

Almati pieteikuma vicepriekšsēdētājs Andrejs Krjukovs uzskata, ka nav pierādījumu, ka Vinokurovs šobrīd būtu iesaistīts dopinga gadījumos, un nav novērots, ka sportista piesaistīšana negatīvi ietekmētu pilsētas pieteikumu.

"Viņš ir Londonas spēļu olimpiskais čempions," norāda Krjukovs, kurš vienlaicīgi ir arī Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) fonda valdes loceklis.

Almati pieteikuma sūtņu sadaļā Vinokurovs ir ievietots kā pirmais un viņa karjeras aprakstā nav neviena vārda par dopinga lietošanu un sekojošo diskvalifikāciju.

Vinokurovs dopinga lietošanā tika pieķerts 2007. gadā velobrauciena "Tour de France" laikā. Izcietis divu gadu diskvalifikāciju, viņš atgriezās 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs un kļuva par olimpisko čempionu. Pēc aiziešanas no profesionālā sporta Vinokurovs kļuva par "Astana Pro Team" velokomandas ģenerālmenedžeri. Jāpiebilst, ka arī šī komanda ir iesaistīta dopinga skandālos - aizliegto preparātu lietošanā apsūdzēti pieci "Astana" riteņbraucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!