Tikai dažas dienas līdz Soltleiksitijas Olimpisko spēļu sākumam ASV varas pārstāvji nolēmuši vēl pastiprināt drošības pasākumus sacensību vietā, otrdien vēsta laikraksts "New York Times".
Laikraksts ziņo, ka ģenerālprokurors Džons Eškrofts, kurš šomēnes četras dienas Soltleiksitijā veica speciālas pārbaudes, konstatējis, ka dažas pilsētas vietas nav pietiekami pasargātas no teroristu uzbrukumiem. Konkrētāk Eškrofts esot norādījis uz atklātām vietām, kur cilvēki varētu pulcēties ārpus sporta sacensībām.

Laikraksts nav minējis, kurš cilvēks viņus ir informējis par izmaiņām, taču vēsta, ka Roberts Flauers, kurš ir atbildīgais par drošību Olimpiskajās spēlēs, apstiprinājis, ka Tieslietu departamenta komisija ir konstatējusi nepilnības.

Flauers paziņoja, ka trūkumi tiks atrisināti un dažās vietās būs vairāk drošības iestāžu darbinieku, taču atteicās sīkāk kaut ko paskaidrot.

Flauers piebilda, ka federālās iestādes apsolījušas olimpiādes organizētājiem piešķirt lielākus finansu līdzekļus drošības pasākumiem.

"Tieslietu departaments atgādina, ka terorisma draudi nav tikai Osama bin Ladens un "Al Qaeda"", laikraksts citē kādu tieslietu pārstāvi. "Ir arī vietēji draudi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!