Foto: LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ieņēmis 12.vietu Nīderlandē notiekošā Eiropas čempionāta ātrslidošanas daudzcīņā kopvērtējumā.

Sākotnēji piektdien Silovs izcīnīja devīto vietu 5000 metru un desmito vietu 500 metru distancē.

Turpinājumā sestdien notikušajās 1500 metru sacensībās Latvijas pārstāvis uzrādīja septīto ātrāko laiku, finišējot pēc 35,763 sekundēm. Distances ieskaitē uzvarējušajam Konrādam Ņedzveckim no Polijas Silovs piekāpās par 0,97 sekundēm.

Kopvērtējumā tas latvietim ar 111,482 punktiem atvēlēja 11.pozīciju. Kaut sākotnēji tika ziņots, ka pēdējai distancei, 10 000 metriem kvalificēsies 12 labākie sportisti, svētdien tajā startēja vien astoņi, bet Silovs kopvērtējumā tika klasificēts 12.pozīcijā.

Tikmēr par Eiropas čempionu jau sesto reizi savā karjerā kļuva Svens Krāmers no Nīderlandes.

Eiropas daudzcīņas sacensībās tiek ņemts vērā visās distancēs uzstādīto rezultātu kopums. Pērn Silovs savā pirmajā pilnajā ātrslidošanas sezonā pārsteidzoši izcīnīja daudzcīņas sacensību sesto vietu, labojot valsts rekordu desmit kilometru distancē.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pērn viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!