Foto: LETA

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs piektdien jaunās sezonas otrajā Pasaules kausa posmā ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja uzvaru 1500 metru distances B grupā.

Silovs distanci noslidoja vienā minūtē un 44,66 sekundēs, kas bija viņa personīgais rekords un jauns Latvijas labākais sasniegums.

Iepriekšējais valsts rekords, kas arī piederēja Silovam, tika labots par vairāk nekā sekundi.

Par sasniegto rezultātu Silovs tika pie 25 Pasaules kausa ieskaites punktiem.

Uzvara B grupā nozīmē, ka nākamajā posmā Silovs startēs jau A grupā kopā ar spēcīgākajiem sportistiem.

ASV pilsētā Soltleiksitijā notiekošā posma turpinājumā Silovs piektdien startēja arī 500 metru B grupas sacensībās, kur viņam izdevās ierindoties vien 23.vietā.

Pie punktiem šajā distancē latvietim tikt neizdevās.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pēdējās divas sezonas viņš pilnībā pievērsies ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Kaut iepriekšējā sezona Silovam nebija pārāk sekmīga, viņš tika pie pirmajām divām medaļām Pasaules kausa posmos savā ātrslidotāja karjerā. Tāpat viņš reizi uz goda pjedestāla spēja kāpt arī kā šorttrekists.

Lai kvalificētos Soču olimpiskajām spēlēm līdz nākamā gada 13.janvārim pasaules rangā attiecīgajā disciplīnā jābūt 20 labāko sportistu skaitā (5000 metros - 16). Savukārt pārējie dalībnieki tiks atlasīti pēc Pasaules kausa sacensībās sasniegtā rezultāta. Silovs kā galveno mērķi izvirzījis kvalificēties Sočiem 1000 un 1500 metru distancēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!