Foto: AFP/Scanpix
Sniega lavīnā Austrijā bojā gājuši divi jauni amerikāņu kalnu slēpotāji, kuriem paredzēja spožu nākotni profesionālajā sportā, vēsta aģentūra AP.

20 gadus vecais Ronijs Berlaks un 19 gadus vecais Brīss Estls gāja bojā Tiroles Alpos netālu no Zoldenas, kur notika Pasaules kausa sezonas atklāšanas sacensības, paziņojusi "US Ski Team". Slēpotāju grupā bija seši cilvēki, bet pārējiem četriem izdevās izkļūt no lavīnas ceļa un izglābties. Puiši biaj novirzījušies no iezīmētās trases un izraisīja sniega nogruvumu.

"Ronijs un Brīss bija izcili slēpotāji, kuri kaislīgi mīlēja šo sporta veidu. Mūsu visdziļākā līdzjūtība abu ģimenēm, šī ir smaga diena visai mūsu sabiedrībai," teikts ASV Slēpošanas un snovborda asociācijas prezidenta paziņojumā.

Traģēdija ir "šokējusi" visu ASV izlasi, kas šobrīd atrodas Horvātijā, gatavojoties nākamajam Pasaules kausa izcīņas posmam. Pēc notikušā ASV izlases galvenais treneris Saša Rīriks ir devies uz Austriju pie tā saucamās "attīstības komandas", kurā bija arī Berlaks un Estls. Šajā komandā ir iekļauti 10 labākie jaunie amerikāņu slēpotāji, kas pieredzi apgūst Eiropas kausa sacensībās, gatavojoties pievienoties Pasaules kausa dalībniekiem.

"Šie divi puiši bija mūsu nākotne. Mēs viņiem ticējām, citādi nebūtu iekļāvuši šajā komandā," saka ASV izlases direktors Patriks Rimls.

Berlaks, kurš "attīstības komandā" iekļuva 2013.gadā, šogad ASV čempionātā izcīnīja 11. vietu nobraucienā un 17.vietu milzu slalomā, savukārt Estls šai komandai pievienojās pēc augstvērtīgiem sezonas sākumā.

Tiroles reģiona pārstāvji norādīja, ka šajā apvidū pēc spēcīgajiem puteņiem un siltās gaisa temperatūras bija izsludināta lavīnu trauksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!