Foto: EPA/LETA
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge izteicis gandarījumu, ka uz 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu vēlas kandidēt Kazahstāna.

"Man ir prieks, ka Kazahstānas valdība izrādījusi nopietnu vēlēšanos kandidēt uz 2022.gada olimpisko spēļu rīkošanu," Āzijas Olimpiskās padomes sēdē, kas notika Astanā, teica Roge.

SOK prezidents piebilda, ka Astanai un Almati, divām lielākajām Kazahstānas pilsētām, varētu būt lieli panākumi, ja tās pretendētu uz 2022.gada Olimpiskajām spēļu uzņemšanu.

Roge slavēja arī visu Āzijas kontinentu, kas pēdējo gadu laikā attīstās visstraujāk, jo tas organizē daudzus pasaules mēroga pasākumus.

"Āzija noteikti ir visdinamiskākais kontinents aizvadīto piecu gadu laikā," uzskata SOK prezidents. "Āzijas izaugsme padarījusi to konkurētspējīgu visās sacensībās."

Kā pozitīvu aspektu Roge izcēla to, ka Ķīna 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 51 medaļu, neaizmirstot izcelt arī citu Āziju valstu panākumus.

Pieteikšanās uz 2022.gada ziemas Olimpisko spēļu rīkošanu ilgs līdz 2013.gadam, bet lēmums par to, kur notiks Olimpiskās spēles, tiks pieņemts 2015.gadā.

Uz 2022.gada spēļu organizēšanu jau pieteikušās Barselona un Saragosa (abas - Spānija), Minhene (Vācija), Tahko, Kuopio un Helsinki (visas - Somija), Tulūza (Francija), Zakopane (Polija), Prahova (Rumānija), Estersunda (Zviedrija), Ženēva, Sanktmorica, Lucerna un Berne (visas - Šveice), Ļvova (Ukraina), Norvēģija (pagaidām bez konkrētas pilsētas), Harbina (Ķīna), Kvebeka (Kanāda), Denvera, Reno un Soltleiksitija (visas - ASV), kā arī Danedina un Kvīnstaunas apvienotā kandidatūra (Jaunzēlande).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!