Foto: F64

Starptautiskās slidošanas savienības (ISU) kongresā piedalīsies agresoru Krievijas un Baltkrievijas delegācijas, tā neilgi pirms kongresa sākuma lēmuši ISU biedri.

ISU padome svētdien pieņēma lēmumu neskatīt jautājumu par Krievijas un Baltkrievijas delegāciju izslēgšanu, lai gan Ukrainā jau vairāk nekā 100 dienas risinās nežēlīgs karš, ko uzsāka Krievijas prezidents Vladimirs Putins. ISU padome savu lēmumu skaidroja ar to, ka Krievijas un Baltkrievijas delegācijas savu atstādināšanu vēlāk var apstrīdēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Pēc ISU padomes impotences Ukrainas pārstāvis rosināja jau visiem biedriem balsot par Krievijas delegācijas atstādināšanu. Par ukraiņu ierosinājumu nobalsoja 48 cilvēki, 55 bija pret, bet 13 atturējās. Lai izslēgtu Krieviju no kongresa bija nepieciešamas 2/3 balsu.

Lai gan Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) aicinājusi vērsties pret Krieviju un Baltkrieviju, nepieļaujot šo valstu sportistu dalību sacensībās un neļaujot pārstāvjiem ieņemt amatus sporta federācijās, ISU kongresā uz dažādiem amatiem kandidēs Krievijas pārstāvji. Uz ISU viceprezidenta amatu atkārtoti kandidēs Aleksandrs Lakerņiks, bet dažādās tehniskajās komisijās atrodami vēl piecu Krievijas pārstāvju vārdi.

Sporta sabiedrība kopumā ir ļoti kūtra cīņā pret Krievijas un Baltkrievijas pārstāvju dalību organizācijās, baidoties no CAS, kur no Krievijas un Baltkrievijas puses apstrīdēti jau daudzi lēmumi. Piemēram nesen Somijā notikušajā Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongresā attālināti piedalījās Krievijas un Baltkrievijas delegācijas, bet IIHF padomē, kurā ir arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvis Viesturs Koziols, joprojām darbojas pazīstamais Pāvels Burē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!