Foto: AFP/Scanpix

Minhenes augstākā reģionālā tiesa ir pieņēmusi titulētās vācu ātrslidotājas Klaudijas Pehštaines iesniegumu pret Starptautisko Slidošanas savienību (ISU), kurā sportiste pieprasa kompensāciju 4,4 miljonu eiro apmērā, vēsta vācu mediji.

2009. gadā ISU Pehštainei par antidopinga noteikumu pārkāpumu piesprieda diskvalifikāciju, kā dēļ vācu sportiste izlaida 2010.gada Vankūveras ziemas olimpiskās spēles. Pehštaine pieprasa no ISU kompensāciju par zaudējumiem 4,4 miljonu eiro apmērā. Diskvalifikāciju viņai piesprieda par anomālām asins sastāva izmaiņām, kas parasti ir saistīts ar aizliegto preparātu lietošanu. Sportiste kategoriski noraidīja apzinātu dopinga lietošanu un iesniedza apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesā, kas gan diskvalifikāciju atstāja spēkā.

"Mana cīņa ar ISU ilgst jau sešus gadus, un es vēl ne reizi neesmu bijusi tik tuvu atrisinājumam, kā tagad, lai rastos taisnīguma sajūta par notiekošo," intervijā izdevumam "Bild" saka četrkārtējā olimpiskā čempione, piebilstot, ka tagad viņa jūtoties gandrīz tāpat, kad uzvarēja olimpiskajās spēlēs.

Zeltu Pehštaine izcīnīja 1994., 1998., 2002. un 2006. gada olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!