Foto: F64

Lai Latvijas hokeja izlase gūtu panākumus Soču olimpiskajās spēlēs, tai pareizajā brīdī jānodemonstrē savs iespējami labākais sniegums, bet piektdienas cīņa pret Čehiju vēl nebija tam īstais laiks, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas izlase Soču olimpisko spēļu otrajā apakšgrupas posma cīņā piektdien divreiz atspēlēja vienu vārtu deficītu, tomēr ar rezultātu 2:4 (1:2, 1:2, 0:0) zaudēja Čehijas valstsvienībai. Šis Latvijas izlasei bija otrais zaudējums divās turnīra spēlēs, kas liks latviešiem par vietu ceturtdaļfinālā cīnīties "play-off" kārtā. Pirms tās Latvijas izlasei vēl atlicis viens apakšgrupas mačs.

"Mums jābūt labiem pareizajā brīdī, bet šodien vēl nav pareizais brīdis," pēc cīņas pauda Nolans, kurš pauda atvieglojumu, ka Jāņa Sprukta pirmie gūtie vārti pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tomēr tika ieskaitīti. "Sprukts domāja, ka vārtsargs ripu atvairīja, bet Lauris Dārziņš zināja, ka ripa bija iekšā. Labi, ka viss beidzās šādi."

"Šis turnīrs nav vienu spēli garš, bet esmu priecīgs par saviem puišiem, kuri turpina cīnīties pat pēc šādām neveiksmēm," par komandas atkopšanos no sāpīgā zaudējuma pirmajā cīņā pret Šveici izteicās treneris, kurš atklāja, ka sestdienas spēlē pret Zviedriju laukumā dosies arī tie, kuri līdz šim turnīrā nav spēlējuši, bet diviem vai trim līderiem tiks dota atpūta pirms izšķirošā "play-off" kārtas mača. "Jutu, ka trešā trešdaļa šajā mačā bija, iespējams, mūsu labākā. Esmu lepns par to, kā mēs spēlējām. Neviens neaizvadīja sliktu spēli."

"Edgars Masaļskis šodien spēlēja labā līmenī. Vairākas ielaistās ripas bija grūti atsitamas," pauda Nolans, piebilstot, ka spēlē pret Zviedriju izlases vārtus sargās Kristers Gudļevskis. Par pārējo izlases sastāvu sestdienas mačam tiks lemts pēc rītdienas rīta treniņa.

Līdzšinējās spēlēs Latvijas izlases rindās nav piedalījušies vārtsargi Gudļevskis un Ervīns Muštukovs, kā arī uzbrucēji Koba Jass un Armands Bērziņš. Tikmēr aizsargs Ralfs Freibergs bijis pieteikts abām cīņām, tomēr uz ledus nav izgājis.

"Mačam pret zviedriem mums būs pietiekoši daudz spēka. Puiši ir jauni un entuziasma pilni," piebilda Nolans.

Pašlaik C grupā pa trim punktiem ir Čehijas, Šveices un Zviedrijas izlasēm, bet Latvija cīnās bez punktiem.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs trešdien Latvijas izlase vien pēdējās cīņas sekundēs ar 0:1 piekāpās Šveicei, bet Zviedrija ar 4:2 uzvarēja Čehiju.

Turpinājumā sestdien Latvijas izlasei gaidāms mačs pret Zviedriju, kas ir pašreizējā pasaules čempionvienība.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!