Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pekinas olimpisko spēļu 10 kilometru sprinta sacensībās biatlonā par zelta medaļas ieguvēju kļuva Johanness Tinjess Bē no Norvēģijas, bet aiz viņa ierindojās francūzis Kantēns Fijons-Maijē, un abiem tā bija jau trešā medaļa šajā četrgades ziemas sporta veidu forumā.

Johanness Tinjess Bē 10 kilometru distanci veica ar vienu soda apli, un viņš uzrādīja laiku 24 minūtes un 0,4 sekundes, kas bija pārliecinoši labākais rezultāts. Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs viņam sprinta disciplīna bija neveiksmīga, Sočos paliekot 54. vietā, bet Phjončhanā – 31. pozīcijā.

Bē kļuva par trīskārtēju olimpisko čempionu. Phjončhanā viņš triumfēja individuālajā distancē, bet Pekinā ar Norvēģiju uzvarēja jauktajā stafetē. Šajās spēlēs viņam izdevās iegūt arī bronzu individuālajā distancē.

Fijons-Maijē ierindojās otrajā vietā, ar vienu kļūdu šaušanā uzvarētājam zaudējot 25,5 sekundes. Tā viņam arī ir trešā medaļa Pekinā, francūzis uzvarēja 15 km individuālajā distancē un palika otrais ar Franciju jauktajā stafetē.

Trešajā vietā ierindojās Tarjei Bē, kurš savam brālim piekāpās 38,9 sekundes. Viņam tā ir pirmā medaļa olimpiskajās individuālajās sacensībās, līdz šim viņam divas zelta un viena sudraba medaļa stafetes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!