Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par Pekinas olimpisko spēļu čempionu biatlonā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriešiem kļuva Francijas sportists Kantēns Fijons-Maijē, kuram tā bija otrā zelta medaļa un ceturtā godalga kopumā šajā ziemas sporta forumā.

Fijons-Maijē distancē devās otrajā vietā aiz Johannesa Tinjesa Bē, kurš pēc pirmās šaušanas savu pārsvaru palielināja līdz 41 sekundei. Tad norvēģis otrajā šaušanā pieļāva divas kļūdas, kas francūzim ļāva pietuvoties līdz 12,7 sekundēm. Trešajā šaušanā Bē pieļāva vēl trīs kļūdas un atkrita uz piekto vietu, taču Fijons-Maijē bija precīzs arī nākamajās ugunslīnijās. Viņš ar pārliecinošu sniegumu finišu sasniedza pirmajā vietā.

Viņš distanci veica 39:07,5 minūtēs, savu tuvāko sekotāju Tarjei Bē apsteidzot par 28,6 sekundēm. Vecākais no brāļiem Bē vienīgo reizi šaušanā kļūdījās pirmajā piegājienā, bet pēc tam bija nekļūdīgs. Savukārt vēl pēdējā šaušanā par uzvaru ar Fijonu-Maijē cīnījās krievs Eduards Latipovs, tomēr kļūda šāvienā viņam to liedza. Viņš, Tarjei Bē un Lukass Hofers cīnījās par divām atlikušajām godalgām, bet bronzu tomēr ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportists.

Fijons-Maijē Pekinas olimpiskajās spēlēs triumfēja arī 20 km individuālajā distancē, bet sprintā un jauktajā stafetē francūzis izcīnīja sudraba medaļu.

Johanness Tinjess Bē sacensības noslēdza piektajā vietā, četrās šaušanās pieļaujot septiņas kļūdas. Uzvarētājam viņš piekāpās 2:13,7 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!