Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par Pekinas olimpisko spēļu čempioniem biatlona 4x6 km jauktās stafetes sacensībās sestdien kļuva Norvēģijas izlase, kurai sacensību laikā bija jāatspēlē pamatīgs laika deficīts.

Norvēģijas izlasi šajās sacensībās pārstāvēja Marte Olsbu-Reiselande, Tirila Ekhofa, Tarjei Bē un Johanness Tinjess Bē.

Stafetes otrajā posmā Ekhofai neveicās šautuvē, un viņai kopumā nācās veikt trīs soda apļus. Nododot stafeti Tarjei Bē, Norvēģija tā brīža līderim zaudēja 40 sekundes. Taču brāļi Bē savus posmus veica lieliski, un Johannes Tinjess Bē finišā izrāva savai komandai otro zelta medaļu Pekinas olimpisko spēļu pirmajā pilnajā dienā. Norvēģijas izlases rezultāts 4x6 km distancē bija stunda sešas minūtes un 45,6 sekundes.

Francijas izlase pirms četriem gadiem Phjončhanā izcīnīja zelta medaļu, bet šoreiz viņiem nācās samierināties ar otro vietu, uzvarētājiem zaudējot vien 0,9 sekundes. Francijas izlasi pārstāvēja Anaisa Ševaljē-Bušē, Žūlija Simona, Emiljēns Žaklēns un Kantēns Fijons Maijē.

Savukārt bronzas medaļa pienācās Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai ar Julianu Nigmatuļļinu, Kristinu Rezcovu, Aleksandru Loginovu un Eduardu Latipovu sastāvā.

Pēc otrā posma medaļu pretendentu pulkā bija arī Itālija, bet vīri nespēja turpināt dāmu uzņemto sacensību ritmu, un itāļi finišēja vien devītajā vietā. Zviedrija ierindojās ceturtajā vietā, uzvarētājiem zaudējot 41 sekundi.

No Baltijas valstīm šajās sacensībās startēja Igaunija, un igauņi ierindojās 16. pozīcijā 20 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!