Foto: Reuters/Scanpix

Pēc veiktā otrā brauciena Soču olimpisko spēļu divnieku sacensībās, kas Latvijas divnieku ekipāžai ļāva iegūt bronzu, Andris Šics zināja, ka uzrādītajam rezultātam jābūt labam.

Kā zināms, trešdien divnieks Andris un Juris Šici sagādāja Latvijai pirmo medaļu šajās olimpiskajās spēlēs, tiekot pie bronzas. Pēc pirmā brauciena viņi bija tikai piektie, taču otrajā pēc veiksmīga brauciena un konkurentu kļūdām izdevās pakāpties līdz trešajai vietai.

"Paldies veiksmei, jo pirmajā braucienā atsitiens pret bortu varēja izmaksāt daudz vairāk," pēc sacensībām sacīja Andris Šics. "Zināju, ka otrais brauciens ir ļoti labs, un uzreiz pēc finiša jau kliedzu, jo zināju, ka jābūt labam rezultātam."

"Gaidot konkurentu rezultātus, stāvēju ar acīm ciet, jo ļoti gribējās, lai ir trijnieks. Ja austrieši nebūtu kļūdījušies tik asi, cīņa būtu bijusi ļoti sīva," uzskata Andris Šics.

"Mūsu sagatavošanās posms ilga divus gadus, jo brālim bija smaga autoavārija. Paldies gan ārstiem, gan pašam brālim, kurš atgriezās uz kājām," izteicās Andris. Kā zināms, pirms trim gadiem Juris Šics cieta autoavārijā, pēc kuras viņa sportista karjera bija nopietni apdraudēta.

Juris pastāstīja, ka dakteri pēc avārijas esot mierinājuši, ka viss būs kārtībā, taču pēc tam paši pauduši pārsteigumu, ka sportists jau pēc pusgada atgriezies trasē.

"Paldies trenerim Jānim Liepam, kurš pēc gada prombūtnes atgriezās pie mums. Paldies ģimenei. Mums ar sievu bija noruna, un tagad mani pēc atgriešanās gaidīs ceptas vistas. Visus jāapzvana un katram individuāli jāpateicas, vienalga, kāds būs rēķins. Paldies par sapratni visiem, kuri mums tic un atbalsta," pēc panākuma pateicās Andris Šics.

"Mēs ar Andri saprotam viens otru bez vārdiem, nekad negribētu braukt ar kādu citu," pēc sacensībām preses konferencē teica Juris. "Visi domā, ka Latvija ir maza valsts, bet mums ir sava Siguldas trase, ļoti stiprs skeletons, bobslejs un kamaniņas. Latvijai šī medaļa ir ļoti svarīga, tomēr esmu drošs, ka būs vēl - atliek vien turēt īkšķi un gaidīt."

Kā zināms, brāļi Šici pirms četriem gadiem Vankūveras Olimpiādē tika pie sudraba godalgas.

Kamaniņu sporta sacensības Sočos noslēgsies ar komandu startiem ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!