Foto: TASS/Scanpix/LETA

Covid-19 un tā lipīgais paveids omikrons skar arvien vairāk sportistu, kuri dodas vai jau ieradušies Pekinā uz XXIV ziemas olimpiskajām spēlēm.

Dānijas hokeja izlasē pēc ierašanās Pekinā pozitīvi testi bijuši Matiasam Asperunam un Nikam Olesenam. Pagaidām citiem hokejistiem pozitīvi testi nav bijuši.

Dānijas hokeja izlase Pekinā priekšsacīkstēs spēlēs pret Čehiju, Šveici un Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu.

Dānijas hokejisti lidojuši vienā lidmašīnā ar Norvēģijas olimpiešiem. Arī norvēģu rindās konstatēti divi saslimšanas gadījumi, bet abi saslimušie nav sportisti.

Šajā reisā uz Pekinu bijuši arī vairāki Zviedrijas delegācijas pārstāvji, un Covid-19 skāris arī zviedrus. Diviem Zviedrijas sportistiem bijuši pozitīvi Covid-19 testi pēc ierašanās Pekinā. Saslimušie esot kalnu slēpotāji, bet viņu vārdi netiek izpausti. Zviedrijas mediji vēsta, ka starp saslimušajām personām nav divas vadošās kalnu slēpotājas, medaļu kandidātes Sāra Hektora un Anna Svena Larsone.

Uz Kanādu pagaidām nav izdevies izlidot Kanādas čempionam daiļslidošanā Kīganam Mesingam, kurš joprojām neesot saņēmis divus negatīvus testus, kas nepieciešami pirms došanās uz Ķīnu. Visticamāk, Mesings tādējādi nepiedalīsies komandu sacensībās, kas sāksies jau 4. februārī. Individuālās sacensības daiļslidošanā sāksies 7. februārī.

Pēdējo 24 stundu laikā Pekinas olimpisko spēļu "burbulī" konstatēti 32 pozitīvi Covid-19 testi – deviņi saslimušie ir sportisti, bet 23 gadījumi ir starp apkalpojošā personāla vai citiem delegāciju pārstāvjiem. Šobrīd Pekinas "burbulī" hospitalizēti ir 11 cilvēki, bet nevienam no viņiem nav smaga saslimšanas gaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!