Foto: AP/Scanpix/LETA

Jācīnās un jābūt gataviem ieņemt citu ekipāžu vietu, ja viņiem kaut kas neaiziet braucienos – tā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensību pirmās dienas saka Latvijas bobsleja komandas treneris Sandis Prūsis.

Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Jāni Strengu un Arvi Vilkasti pirmajā braucienā sasniedza ceturto labāko laiku, bet otrajā bija tikai 12. vietā, kopvērtējumā ar vēl divām ekipāžām pagaidām dalot piekto vietu. No trešās vietas Melbārdi šķir 0,31 sekunde, bet no līdera Frančesko Fridriha – 0,66 sekundes.

Otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Helviju Lūsi neveiksmīgi veica pirmo braucienu, ieņemot vien 15. vietu, bet otrajā sasniedza septīto labāko laiku un pakāpās uz desmito pozīciju.

"Gribējās jau labāk, bet kā ir, tā ir," saka Prūsis, kurš nevarēja izskaidrot daudzu ekipāžu sliktos braucienos otrajā mēģinājumā. "0,31 sekunde ir daudz. Ja būtu kļūdas – rupjas vai muļķīgas, tad tās var izlabot. Bet ja daudz maz normāli iet un tu neredzi, kur uzlabot rezultātu, tad trīs desmitdaļas ir daudz."

Melbārža braucienus Prūsis raksturoja kā normālus, vienīgais pēc protokola atzīmēm būs jāpēta ne visai labās tendences trases augšdaļā. "Lejā tīri nekas, bet augšā tiek pazaudēts pārāk daudz. Nemāku izskaidrot, vai vainīga tikai braukšana, vai arī uzskriešana, salēkšana un izejas ātrums kopā."

"Es jau biju piesardzīgs (pirms sacensībām). Daudziem likās – ja jau divniekos ir bronza, tad sudrabs četriniekos būs neveiksme. Absolūti tā nav. Te ir spēcīgas komandas, spēcīgi džeki, ar ko mēs cīnāmies. Es esmu reālists, skatos reāli uz lietām. Protams, vēl būs jācīnās. Varbūt kāds kļūdās, kādam kaut kas neaiziet. Jābūt gataviem ieņemt to vietu, ja kādam neaiziet," piebilst Prūsis. Treneris gan norāda, ka Melbārdis šobrīd ieņem dalītu piekto vietu ar vēl divām ekipāžām, un nāksies ne tikai censties deldēt starpību ar priekšā esošajiem, bet arī bēgt no šiem konkurentiem.

Bobsleja četrinieku pēdējie divi braucieni notiks svētdien. Trešais brauciens sāksies pulksten 2:30 pēc Latvijas laika, bet izšķirošais ceturtais brauciens sāksies pulksten 4:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!