Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos 10 kilometru sprintā ieņēma 17.vietu, bet triumfēja leģendārais Ūle Einārs Bjērndalens.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, kas viņam liedza iekļūt desmitniekā un varbūt pat pacīnīties par vietu labāko sešiniekā. Tagad Rastorgujevam pirmdien būs iespēja pacīnīties par augstāku vietu 12,5 kilometru iedzīšanā.

Biatlona sacensības atnesa daudzus pārsteigumus, jo Pasaules kausa ieguvējs un neapstrīdams šīs sezonas labākais biatlonists Martens Furkāds bija tikai sestais, ātrais norvēģis Emīls Hegle Svendsens vispār bija tikai devītais, bet mājinieki krievu biatlonisti tikai viens iekļuva desmitniekā – Antons Šipuļins palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Bjērndalens izcili veica distanci, lai gan šaušanā pieļāva arī vienu kļūdu. Tieši pēdējo slēpošanas posmu pēc otrās šaušanas biatlona leģenda veica lielā ātrumā, nedodot konkurentiem cerības. Sudrabu izcīnīja austrietis Dominiks Landertingers, kurš šāva bez kļūdām un finišā zaudēja Bjērndalenam tikai 1,3 sekundes. Savukārt bronza tika čeham Jaroslavam Soukupam, kurš arī šāva bez kļūdām (+5,7 sekundes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!