Foto: EPA/LETA
Četrus gadus ilgais gaidīšanas cikls ir noslēdzies un XXII ziemas olimpiskās spēles Sočos ir klāt. Neskatoties uz civilizācijas progresu, olimpiskās spēles joprojām ir un paliek dižākais sporta forums, kurā valda īstas, patiesas emocijas, sacensību gars un veselīga godkāre.

Olimpiskais čempions - tas ir tituls, par kuru nesaka "bijušais". Olimpiskais čempions - tas ir tituls uz mūžu. Tāpat, kā olimpietis - sportists, kurš ir izdarījis visu, kas viņa spēkos un vēl vairāk, lai pārstāvētu savu valsti ziemas četrgades galvenajās sacensībās.

Soču ziemas olimpiskās spēles gaidījuši miljoniem cilvēku visā pasaulē - sportisti, līdzjutēji, arī masu mediji un portāls "Delfi" to skaitā. Arī mēs esam sagatavojušies savam "olimpiskajam darba ciklam", kura laikā nodrošināsim savus lasītājus ar aktuālu, precīzu un interesantu informāciju un operatīviem rezultātiem.

"Delfi" olimpiskajā sadaļā lasītāji varēs atrast ne tikai jaunāko informāciju par notikumiem Soču sacensību trasēs un arēnās, bet arī gūt vizuālo ieskatu tajos krāsainās un daudzveidīgās fotogalerijās, kā arī saplānot savu "olimpisko grafiku" atbilstoši Latvijas sportistu startiem. 

Esam izveidojuši īpašu, ērti pārskatāmu kalendāru, kurā izceltas sacensības ar mūsu sportistu piedalīšanos. Savukārt sadaļā "Latvijas komanda" pēc oficiālās delegācijas apstiprināšanas varēs aplūkot visu Latvijas olimpiešu detalizētu profilu, kā arī norādes uz sportistu sociālo tiklu profiliem. Tikmēr sadaļā "Vēsture" līdzjutējs iegūs īsu un izsmeļošu informāciju par Latvijas olimpiskās kustības vēsturi un spilgtākajiem mirkļiem. Speciāla sadaļa veltīta visiem ziemas olimpiskajiem sporta veidiem, kur lasītājs var uzzināt īsu sporta veida vēsturi un disciplīnas, kādās sportisti sacentīsies Sočos.

Kā vienmēr, īpaša uzmanību esam veltījuši hokejam - Latvijas izlases pretinieku un pārējo dalībvalstu izlašu sastāvi, spēļu kalendārs, ziņas un interesanti fakti.

Kā zināms, sports nevar iztikt bez līdzjutējiem - šā lielā šova skatītājiem un galveno auditoriju, un šodienas auditorijai patīk iesaistīties visā procesā. Hokeja cienītāji varēs noteikt hokeja čempionātu laikā "Delfi" ieviesto "Spēles zvaigznes" nomināciju, bet, tuvojoties sacensību sākumam, atvērsim arī īpašu sadaļu "Latvijas māja", kurā ikviens mājas iemītnieks varēs interaktīvi iesaistīties Soču olimpiskajās spēlēs - uzdot savu jautājumu, izteikt uzmundrinājumu vai nodot sveicienu olimpiešiem, izteikt vērtējumu un savu viedokli.

XXII Ziemas olimpiskās spēles Krievijas kūrortpilsētā Sočos svinīgi atklās 7.februārī, bet pirmās sacensības sāksies jau 6.februārī. Soču Olimpiāde noslēgsies 23.februārī.

Lai visā pasaulē un arī "Delfos" valda pieci olimpiskie apļi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!